בין 23 הפריטים שיכנסו לקפסולת הזמן יהיה נציגות למכון ויצמן למדע

ארז שרווינטר

בעלים, מנכ"ל ועיתונאי בקבוצת ניוז

ממוטציה גנטית לאריכות ימים ועד WAZE – אלו 23 הפריטים שהישראליים בחרו לשמור לדור הבא. גם בחירת נשיאת האקדמיה הלאומית למדעים שהיא גילוי מבנה הריבוזום של פרופ' עדה יונת ממכון ויצמן למדע ברחובות,יכנס לקפסולת הזמן.

הציבור הישראלי הכריע אילו תגליות ופיתוחים ישראליים ייכנסו לקפסולת הזמן המדעית הראשונה של ישראל. היוזמה, של משרד המדע בשיתוף הספרייה הלאומית מבקשת להנציח את התגליות והפיתוחים הישראליים מהעשורים האחרונים, הנחשבים לפורצי דרך כיום שעוד ישפיעו על העתיד.

שר המדע אופיר אקוניס: "לקראת שנת ה-70 לישראל החלטנו להצדיע לפיתוחים ולהישגים המדעיים שהפכו את ישראל לאימפריה מדעית בקנה מידה בינלאומי. עכשיו, אנחנו רוצים להנגיש את הישגי המדע של ישראל לדורות הבאים, כדי שכולם יזכרו מה היו ההישגים שלנו ב-70 השנים הראשונות ואיך ההישגים של העתיד בנויים על הישגי העבר".

23 תגליות ופיתוחים נבחרו להיכנס לקפסולת הזמן המדעית בין היתר: מוטציה גנטית לאריכות ימים; WAZE; יוזמה להצלת מינים נכחדים; טיפול חדשני במחלות גנטיות; רובוט מורה ללימוד מדעים; מובילאיי למניעת תאונות דרכים; שיטה חדשה להפעלת תאים חיסוניים בסרטן; רובוט לניתוחי עמוד שדרה ומוח; גלולה לאבחון מערכת העיכול; תפריט על בסיס פרופיל גנטי; טריליון רופאים רובוטיים בטיפת מים. כמו כן, נבחרו הישגים שהובילו מדענים ישראלים לזכייה בפרסים בינלאומיים נחשבים: פרס נובל לתגליות בנושא משחקים חוזרים; שיפוט וקבלת החלטות; גילוי מבנה הגבישים הקוואזי מחזוריים. כל אחד מהפיתוחים ייוצג באמצעות פריט סמלי כגון דגם, דף הנוסחה, פריט מטקס פרס נובל ועוד.

בקפסולת הזמן תיוצג גם בחירת נשיאת האקדמיה הלאומית למדעים שהיא גילוי מבנה הריבוזום של פרופ' עדה יונת ממכון ויצמן למדע, ויוזמה של משרד המדע והטכנולוגיה בשיתוף החינוכית שמציגה דיסק ובו פרקים של "החפרנים" המנגישה מדע ופיתוחים בגובה העיניים למען הדורות הבאים.

פרופ' עדה יונת ממכון ויצמן למדע, גם תרמה את חלקה לקפסולת הזמן

יש לציין כי קפסולת הזמן תופקד בספרייה הלאומית, שבימים אלו מתחילה לצקת את יסודות בניינה למקום מושבה החדש בירושלים, כולה בסימן טכנולוגי. הקפסולה שתעוצב על ידי האומנית אופירה אבישר ועל ידי אוצר האומנות דורון פולק היא מיכל גדול מנירוסטה שאליו יוכנסו 23 פריטים המשקפים את הפעילות המדעית של מוסדות המחקר והאוניברסיטאות בישראל בעשורים האחרונים.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *