המחקר, בתמיכת משרד המדע והטכנולוגיה, יציע לראשונה אפליקציית מידע למטופלים בחדרי מיון במטרה להפחית את התסכול והכעס
להגיע לחדר מיון זאת תמיד סיטואציה מלחיצה היוצרת בלבול, חוסר במידע ותלות בצוות העמוס. מחקר ישראלי בהובלת צוות חוקרות מהטכניון שנערך בתמיכת משרד המדע והטכנולוגיה, יעקוב לראשונה אחר בית חולים בזמן אמת במטרה לגלות כיצד לניתן לייעל את המידע למטופלים, להפחית את העומס על הצוות ולהקטין את רגשות התסכול שעלולים להפוך לפרצי אלימות.
"המחקר הנוכחי ומחקרים קודמים יאפשרו למערך הבריאות להציג באפליקציה את זמני ההמתנה המשוערים לתחילת הטיפול בכל חדר מיון וכן לשלבים השונים בטיפול. בחלק גדול מישראל יש אפשרות בחירה בין חדרי המיון, ולכן המחקר יכול גם להועיל ולקצר תורים", מסבירה ד"ר יום טוב.
בתחילת 2018 צפויה ד"ר יום-טוב, יחד עם פרופ' אבי פרוש ופרופ' ענת רפאלי, כולן מהפקולטה להנדסת תעשיה וניהול בטכניון להתחיל בפיילוט בבית החולים כרמל בחיפה. במהלך הפיילוט, מטופלים שיגיעו לביתה חולים יוכלו לקבל מידע על כל השלבים של הביקור בחדר המיון. כך למשל אם נדרשת להם בדיקת MRI, הם יוכלו לראות כי זמן ההמתנה לבדיקה הוא שעתיים, ולאחר מכן תערך הבדיקה עצמה במשך 25 דקות. המידע המפורט, מקווים החוקרים, יסייע למטופלים להקטין את הלחץ הכרוכה בשהות בבית החולים. החוקרים יבצעו ניתוח באמצעות אלגוריתמים ייחודיים של נתונים שייאספו במטרה להבין את משך ההמתנה והזמן הנדרש לכל טיפול.
פרופ' רפאלי אומרת כי "אנשים שמגיעים לחדרי מיון הם לחוצים מעצם ההגעה לבית החולים. אי ההבנה של מה עומד לקרות לי ומתי או מדוע לא קורה לי שום דבר, מוסיפה לתסכול. אם לוקחים בחשבון שזמן השהות הממוצע בחדר מיון בישראל הוא כ-5 שעות לרבות זמן ההמתנה והבדיקות עצמן הרי שמדובר בזמן ממושך שמקשה על ההתמודדות". פרופ' רפאלי מציינת כי הבנה טובה של משך הזמן והבדיקות יכולה לסייע לבתי החולים בהחלטות רכש מדויקות יותר, וכן להקטנת המדדים של מטופלים שחוזרים לחדר המיון או מטופלים שעוזבים ללא קבלת שירות.