בתיכון ויצו ציינו את יום המילה הטובה

ארז שרווינטר

בעלים, מנכ"ל ועיתונאי בקבוצת ניוז

בבית הספר התיכון ויצו רחובות הפיקו לקחים מיום המילה הטובה בבית הספר – דיבור משנה מציאות

https://www.facebook.com/343985339142457/posts/1211921249015524/

יום המילה הטובה שצוין בבית הספר התיכון ויצו ברחובות נערך במתכונת של מעגלי פעילות הולכים ומתרחבים: מהתלמידים עצמם, לתלמידים ומוריהם, למשפחותיהם ועד לפעילות בקהילה העירונית.
"אהבה, כבוד, רעות, הערצה, חיבה, ידידות, הרמוניה, אור, דיאלוג, סליחה – אלו המילים שעימם פתחנו את יום המילה הטובה שנחגג אצלנו" מספרת גלית גרמנסקי, רכזת המעורבות החברתית של בית הספר התיכון ויצו ברחובות. "פיזרנו את המילים בכרטיסיות על שלחן בכניסה לבית הספר בלווית פלקטים וכך קיבלנו את התלמידים במילים טובות. כל תלמיד ותלמידה בחר מילה אחת שדיברה אליו ואותה העביר הלאה לבני כיתתו או למי מעובדי בית הספר: החל מאם ואב הבית, דרך עובדי הביטחון, צוות התחזוקה, מערך המזכירות ועד לצוות החינוכי.
השיעור הראשון בבית הספר הועבר בסימן "מילה טובה". מערך השיעור היעודי ליום זה כלל שיח קבוצתי, שיחות טלפוניות להוריי התלמידים ולמשפחותיהם. לאחר מכן יצאו התלמידים לשעת פעילות בקניון רחובות ושם איחלו לעוברים ושבים יום נפלא תוך חיוך ומתן פליירים שכללו מילים טובות וסוכריות. "אנו מדגישים את יום המילה הטובה כי זו הזדמנות לעצור ולברך על מה שיש – להוקיר את הקיים פעם אחת כי אינו מובן מאליו ופעם שניה כי הקיים פעמים רבות כל כך שקוף שאין אנו מבחינים בו ודווקא ביום הזה חשוב לצבוע את מה שיש בצבעים, להודות ולומר תודה לכל מי שנמצא וממלא תפקיד בחיינו ולצבוע את היום הזה בשיח שיוצר חיבור – שיח משתף ומקרב" סכמה גלית את יום המעשים הטובים.
ורדית פדידה הרכזת החברתית של בית הספר התיכון ויצו ברחובות הוסיפה: "התרגשתי מכך שהילדים נתנו ליום הזה מקום ועבדו איתו. שיתפו פעולה, הודו לצוות, ניהלו בינם לבין עצמם שיחות מפוייסות וחייכניות ואפילו זכינו לתגובות חיוביות מההורים והצוות. אני מאמינה שבשנה הבאה נפיק לקחים: נתמקד בכח של הדיבור כמשנה מציאות וביכולתו של השיח/ הדיאלוג לאפשר חיבורים חדשים ונרחיב מעגלי פעילות לתוך הקהילה ומחוצה לה".

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *