במשך חמש שנים עלתה עיר התרבות והמדע בדירוג החברתי-כלכלי מהמקום ה-74 למקום ה-73. במדד הסוציו-אקונומי רחובות נשארת באשכול השביעי עם ערך מדד 0,641. כך עולה מהמדד החברתי-כלכלי של האוכלוסייה ב-255 ישובים ומועצות אזוריות ומקומיות, שמפרסמת היום הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (הלמ"ס) .
המדד שמתפרסם היום(רביעי) הוא לשנת 2015 – לאחר שהמדד הקודם, לשנת 2013, התפרסם בשנת 2016. אפיון היחידות הגיאוגרפיות במדד הנוכחי בוצע לפי אותן השיטות ששימשו לבניית המדד החברתי-כלכלי 2013, ובליווי ועדת היגוי שבה לקחו חלק נציגים מהאקדמיה, ממשרדי ממשלה, מגופי מחקר ומהרשויות המקומיות.
המדד, המדרג את הישובים, הערים, המועצות האזוריות והמועצות המקומיות לפי חוזקן החברתי-כלכלי, משייך כל ישוב לעשרה אשכולות, כאשר האשכול הנמוך ביותר הוא 1 והגבוה ביותר הוא 10. חשיבותו של המדד החברתי-כלכלי, בכך שהוא מאפשר את חלוקת המשאבים בין הרשויות המקומיות – ומאפיין את הרמה החברתית-כלכלית של האוכלוסייה בכל ישוב.
כאמור,הסיוע העיקרי ליישובים אלה הוא מענקים אותם היא מקבלת מהמדינה, והם נועדו בעיקר לאפשר לרשויות חלשות מבחינה סוציו אוקונומי לספק רמה מינימלית של שירותים כמו ניקיון,חינוך , תשתיות וכו'. כאשר המענק הוא בהתאם לאשכול של כל רשות והן מהיקף ההכנסות ממיסים ומספר הילדים והגמלאים בכל רשות.הרמה החברתית-כלכלית של האוכלוסייה בכל ישוב נמדדה, בשילוב תכונותיה הבסיסיות בתחומים הכוללים חינוך, השכלה ורמת חיים,והן תעסוקה וגמלאות.
הישוב החזק ביותר חברתית-כלכלית הוא, סביון. הישוב החלש ביותר בישראל הוא המועצה האזורית נווה מדבר שבדרום הארץ. כאשר רחובות מדורגת במקום ה-73 בה מתגוררים 132,509 תושבים. עם ערך מדד 0,641 ושיוך לאשכול 7.