עיריית רחובות הגישה ערערה לבג"ץ על פסיקה שנתנה ב-2015 ע"י בית המשפט המחוזי בלוד שחייב אותה להנפיק אישור על העידר חובות לצורך מכירת 66 דונמים למכון ויצמן בטענה שמדובר בניסיון להתחמק מתשלום היטל השבחה בגין התוכנית,מאחר וביום 22.10.15 אושרה ופרסמה תוכנית בנין עיר רח/2005/ו למתן תוקף לצורך הכשרת הקרקע להקמתו של פארק תעשייה חדש,בהמשך לפארק התעשייה הקיים. בג"ץ בהחלטתו "העירייה אינה יכולה להתערב רק משום שתוצאתה מפחיתה מחבות ההיטל לטובתה".
המאבק בין עיריית רחובות למכון ויצמן בנוגע להיטלי ההשבחה עלה בימים האחרונים לכותרות ואינו מסרב לשקוע וכעת מתברר כי העירייה ספגה מכה קטנה בכנף זאת לאחר שבג"ץ דחה עתירה של עיריית רחובות וציין כי העירייה מנועה להתערב בעסקת מקרקעין רק בשל שתוצאתה מפחית מהיטלי ההשבחה לזכותה. מדובר בערעור שהוגש בראשית 2017 ע"י עיריית רחובות בעקבות פיסקה שניתנה בבית המשפט המחוזי בלוד אשתקד שחייב את העירייה להנפיק לבעלת הקרקע אישור על היעדר חובות לצורך מכירת כ-66 דונמים למכון ויצמן. לטענת עיריית רחובות על המכון לשאת בהיטל בשל היותו גוף ציבורי וסירבה לתת את האישור לבעלת הקרקע, בשעה שמכון ויצמן המשיך לטעון כי הוא זכאי לפטור מהיטל השבחה על פי חוק התכנון והבניה כל זאת בהינתן שהסכם המכר נחתם לאחר אישורה ופרסומה של התכנית המשביחה, אך בטרם נכנסה התכנית לתוקף.
כאמור, בעקבות הדחייה של בג"ץ עיריית רחובות הפסידה קרוב ל-29 מיליון שקל היטלי השבחה. אך הקרב עוד רחוק מסיום בין הצדדים,אומנם העירייה הפסידה בין כותלי המשפט ,אך במקביל פנו קברניטי העיר בראשות ראש העיר רחמים מלול וסגנו מתן דיל לאפיקים אחרים במטרה לשנות את החוק הפוטר מוסדות ציבור מפטור גורף וכבר אתמול(רביעי) עברה בכנסת קריאה טרומית ראשונה הצעתו של של ח"כ אמסלם לשינוי חוק התכנון והבנייה וזאת במטרה לתקן את העוול שנוצר כלפי העיריות השונות ובכך הם יהנו מתקציבים אדירים שנמנעו מהם עד כה.