תוכן שיווקי
התחדשות עירונית – כלי עוצמתי לשיפור איכות החיים
הטיפול בשכונות הישנות של מרכזי הערים הישראליות הגדולות, היה במשך שנים למשימה נשכחת וזניחה בקרב הרשויות המקומיות. בעיקר משום שלא ברור איך ניתן לצאת בפרויקטים כל כך נרחבים, מבלי להשפיע על מקצב החיים של האוכלוסייה בצורה דרסטית. אולם בשנים האחרונות כאשר מצב הערים רק הלך והחמיר, נוצרו תוכניות מקצועיות, תוכניות של התחדשות עירונית מאסיבית שנועדו לתת פתרון מקצועי ומהימן לבעיות אלו. כיום יותר ויותר ערים מוכנות להשקיע משאבים בפרויקט התחדשות עירונית ולהביא לכדי שינוי דה פאקטו בחיי התושבים בעירים.
מה הם היתרונות של פרויקט התחדשות עירונית?
הבחירה להשקיע משאבים, כלכלים או מנהליים בפרויקט התחדשות עירונית היא בחירה שיכולה לשפר עד מאוד את חיי התושבים משום שכך ניתן ליצור:
1. מרחב מחייה ירוק – במרכזי הערים הצפופות לא נבנו במהלך השנים פארקים רחבים, פשוט כי זה לא היה סגנון הבנייה בערב. ולכן, כיום עם עליית החשיבות של מרחבים ירוקים, הם הפכו לחלק בלתי נפרד מהנושא של התחדשות עירונית.
2. טיפול בפרטים הקטנים – לכל מבנה בשכונות הישנות יש צורך בשיפוצים ותיקונים. גם אם אתם לא צריכים לבצע תהליך תמ"א 38 מלא, יכולות להיות לכם דרישות ספציפיות (למשל לטפל בחנייה באזור הבית).
3. שיפור תשתיות תחבורה – יצירה של מערכות תחבורה מתקדמות, כולל תנאים לתחבורה ציבורית הוא תנאי בסיסי לפעילות יעילה של מרחב עירוני. ולכן חשוב להשקיע זמן בתכנות התשתיות לתחבורה, עם מחשבה על ההווה ועין על העתיד לבוא.
4. הטמעה של שיפורים טכנולוגיים – בין היתר, שכונות רבות כיום רוצות להשתמש ביכולות טכנולוגיות כדי לשפר את איכות החיים של האזרחים. הדבר יכול לבוא לידי ביטוי בשימוש בתשתיות כבישים חכמות, בהתקנת מצלמות במרחב הציבורי ובעוד אינספור שדרוגים קטנים ומיוחדים שיכולים לשנות את חיי האנשים. כמובן שלכל שכונה יש את הצביון שלה ולכן אתם רוצים להתאים את רמת התחכום הטכנולוגי לתושבים, אבל תמיד יש אופציות ויש לאן לשאוף.
עקב בצד אגודל – יוצרים סביבת חיים מודרנית והולמת שיטת העבודה בפרויקטים של התחדשות עירונית מתבססת בדרך על כלל על שילוב כוחות בין שלושה גורמים. האחד הוא העירייה. העירייה היא זו שמנווטת את הספינה, מגדירה את תחומי העבודה, יוצרת תקציבים ומאשרת פרויקטים. לצד העירייה פועל היזם ביחד עם קבלני הביצוע של הפרויקט. הם אנשי העשייה, הנמצאים בשטח ויוצרים הלכה למעשה את המציאות החדשה של העיר. והאחרונים, אלו שלשמם נעשה כל הפרויקט הם תושבי העיר. דעתם וקולם הוא החלק המכריע בעבודות, משום שהם אלו אשר גרים וחיים באזור השיפוצים. שילוב כוחות אידיאלי הוא שילוב שבין רצונותיהם של התושבים לבין היכולות בשטח. כך שחשוב לעבוד יחד, כדי להגיע לתוצאה המושלמת לטובת תושבי האזור.