
ח"כ גדי יברקן במסר לתלמידי תיכון ויצו ברחובות: "תפסיקו עם הקיטלוג – אין ימין, מרכז או שמאל, כולנו חלק מהחברה הישראלית"
ח״כ גדי יברקן ביקר היום(שלישי ) בבית הספר התיכון ויצו רחובות. לאחר שנפגש עם שכבת תלמידי כיתות י, נשאר לשיחה פרטית עם התלמידים במיזם צהלה.
"מיזם צהלה פועל כבר שלוש שנים בבית הספר התיכון ויצו רחובות ונועד לעודד מחוייבות אישית, מעורבות חברתית ושרות משמעותי בצבא או שרות לאומי. לאחר שבשנה הקודמת סיימה כיתת יב' את המיזם החל השנה מחזור חדש בכיתה י'1", מספר לי אביב בן שדה שביחד עם יוסי קליינמן אחראים על המיזם בבית הספר.
את שיחתו עם התלמידים פתח ח"כ יברקן בברכות על מיזם צהלה ואמר בין השאר: מדובר בישראלים יפים שמתנדבים ואל תטעו- אין צד אחד שמקבל והשני נותן. שני הצדדים נותנים אחד לשני ואני מברך אתכם התלמידים והמתנדבים על הכרת הטוב שבמיזם הזה.
ח״כ יברקן סיפר לתלמידים על שרותו הצבאי – על מנת שלא לאחר ביום ראשון לבסיס היה מגיע לדרום הרחוק במוצאי שבת: ״הרגשתי גאה ללבוש את המדים של צה״ל וזה לא עניין של ימין או שמאל זה עניין של אנשים שחשים עצמם פטריוטים ישראלים כמוני". ח״כ יברקן דיבר נגד הסטיגמות שקיימות בחברה הישראלית, על הקיטלוג לשמאל, ימין ומרכז ואמר: "אנחנו כולנו ישראלים, כולנו חלק מהחברה הישראלית".
כשנשאל מה המסר העיקרי שהיה רוצה להעביר לבני הנוער, פנה אליהם: "אל תהיו שיפוטיים. אל תהיו בטוחים שמה שאתם חושבים על מישהו אחר הוא האמת היחידה שקיימת. אם תורידו את השיפוטיות תרוויחו עולמות ואנשים חדשים".
אורלי ראובן מחנכת הכיתה, סיכמה את הביקור: ח"כ גדי יברקן איש מרשים ורהוט, דיבר בגובה העיניים. סיפור חייו מעורר ההשראה ריתק את התלמידים שלנו שעוד רגע יהפכו לאזרחים בעלי זכות הצבעה. אני מברכת על היוזמה ליצור הכרות עם המנהיגים שלנו ופועלם ומקווה שעוד אנשים מובילים, בתחומים מגוונים בחברה הישראלית יגיעו אלינו".
מיזם צהלה פועל במתכונת של מפגשים חד שבועיים שמועברים כחלק אינטגרלי ממערכת השעות של בית הספר, ההשתתפות במפגשים והפעילות במיזם נחשבת לחלק ממשימת המחוייבות האישית בה מחוייב כל תלמיד בבית הספר.
בתחילת השנה נערכו פעילויות להכרות וגיבוש תוך אפיון הדינאמיקה הקבוצתית, במהלך הפרוייקט מודגשים נושאי אקטואליה עם זיקה לתכנית הלימודים כך לדוגמא ביום השנה לרצח יצחק רבין ראש הממשלה ז"ל, ארח פרוייקט צהלה בבית הספר הרצאה של איש שב"כ לשעבר ששוחח על ההסתה שקדמה לרצח. בנובמבר אירח מיזם צהלה איש עם לקות ראייה שלמרות מוגבלותו שירת שרות מלא בצה"ל, מורה לנגינה במקצועו, איש פעיל ומעורב בחברה שחשף בפני התלמידים את עולמם של אנשים עם מוגבלויות. לאחר העמקה בנושא נערך ביקור במוזיאון הילדים בחולון שמאפשר לטעום מעולמם היומיומי של אנשים עם מוגבלויות באמצעות הפעילות – דיאלוג בחשיכה.
בוקסה על מיזם "צהלה" – למען הנוער בישראל
צהלה – מיסודו של טייס חיל אויר, תא"ל רן פקר ז"ל, הנו פרויקט התנדבותי להנחיה וחונכות בני נוער. הפרויקט עוסק בהקניית ערכים, מיומנויות חיים, אהבת הארץ, השירות הצבאי, הלאומי והחברתי ובפיתוח והעצמה אישית. מסלול החונכות נפרש על פני 3-4 שנים (מכיתה ט'-י' ועד לגיוס לצה"ל).
צהלה פועלת בקרב בני הנוער ברחבי מדינת ישראל על מנת להעצימם ולתת בידיהם כלים ערכיים ומעשיים לקראת הפיכתם לאזרחים בוגרים; מיזם צהלה מסייע בצמצום הפערים החברתיים ותורמת לחוסנה של מדינת ישראל.
לצהלה מערך מתנדבים ארצי שפועל בקרב כ-1,700 תלמידים, בבתי ספר תיכוניים וחט"ב, כפרי נוער, פנימיות ועוד, בכ-114 קבוצות בפריסה ארצית, מנהריה ועד אילת. בצהלה פועלים כ-130 מתנדבים מובילים ומלווי קבוצות. פעילותה של צהלה נתמכת ע"י מינהל חברה ונוער במשרד החינוך, בתי ספר, רשויות מקומיות ותורמים נדיבים.