צילום: מארק ניימן, לע"מ
עדה יונת ביוכימאית ישראלית, פרופסור מן המניין במכון ויצמן למדע, קיבלה בדיוק אתמול(ראשון) בשנת 2009 (10.12.2009) את פרס נובל לכימיה על מחקרה פורץ הדרך בחקר הריבוזום, בית החרושת לחלבונים של התא החי. מחקרה שארך עשרות שנים תרם רבות להבנת הדרך שבה פועלות מספר תרופות אנטיביוטיות, פיתוחן של תרופות חדשות ומציאת פתרונות לעמידות הגוברת של חיידקים. פרופ' עדה יונת חלקה את הפרס עם שני עמיתיה חוקרים אמריקאים.
עדה יונת נולדה בירושלים בשנת 1939, והתייתמה מאביה בגיל צעיר מאוד, אף שנאלצה לסייע לפרנסת המשפחה, המשיכה בלימודיה וסיימה אותם בבית הספר "תיכון חדש" בתל אביב. לאחר שירותה הצבאי למדה באוניברסיטה העברית בירושלים לתואר בוגר בכימיה ומוסמך בביופיזיקה. את לימודיה לתואר שלישי סיימה בהצטיינות במכון ויצמן למדע ברחובות.
פרופ' עדה יונת כתבה מאמרים רבים בעיתונות המדעית בארץ ובעולם ומחקריה מתפרסמים בכתבי העת היוקרתיים ביותר. היא מוזמנת דרך קבע לשאת הרצאות מרכזיות בכינוסים חשובים ברחבי העולם, יזמתה והתמקדותה בנושאים העומדים בחזית המדע, וכן גישות המחקר החדשניות שלה, תרמו לפיתוח המדע בישראל, והעלו את ישראל על מפת המצוינות העולמית בתחומי הכימיה והביולוגיה.