לכבוד יום האישה: תכירו את האישה ששוברת את המיתוסים!
תושבת רחובות אתי ברקן, הלכה ללמוד מקצוע "גברי" (מחשבים) בשנות ה 90 המוקדמות, הייתה הסטודנטית היחידה בקרב הסטודנטים, התברגה לתפקיד ניהולי בכיר בתחום ועד היום רוכבת על אופנוע כבד – קבלו את אתי ברקן, מנהלת מערכות מידע ותקשורת וממונה על הגנת מידע, מחוז מרכז כללית "להעז, לממש ולהיות אמיצה למרות החששות. לא לפחד מטעויות, אלא לנסות ולהתמיד בהתפתחות אישית".
אתי ברקן – מנהלת מערכות מידע ותקשורת וממונה על הגנת מידע בשירותי בריאות כללית – מחוז מרכז: "המאבק של נשים למען שוויון זכויות לא הסתיים ויום האישה מציף ומשקף את הצרכים והפערים לצד ההישגים בתחומים שונים".
הצטרפו לעדכונים👇👇👇
https://chat.whatsapp.com/FEXsZjS1BkMGHdn67sEFXx
ספרי קצת על עצמך ועל העיסוק שלך (כולל האתגרים בתפקיד)
את הקריירה שלי התחלתי כמפתחת מערכות בכללית והמשכתי לתפקיד מנתחת מערכות מידע, במסגרתו קידמתי תהליכי מחשוב חדשניים רבים ברמה מחוזית וארצית. היום אני 'מנהלת מערכות מידע ותקשורת וממונה על הגנת המידע בשירותי בריאות כללית' במחוז מרכז. תפקיד מעניין ורב זרועות המשלב בין ידע טכני (ניהול ותחזוקת מערכות המחשוב והתשתית לרבות חומרה, תוכנה ורשתות), שירותי טכנולוגיית מידע (הטמעה ותפעול אסטרטגיות מחשוב בארגון) ומתן שירות (תמיכה טכנית וסיוע בפתרון תקלות) המיישמים ומקדמים גם את הפעילות העסקית. האתגר היומיומי מבחינתי, הוא להבין את הצרכים הטכנולוגיים העולים מהשטח ולספק פתרונות יעילים, תוך זיהוי הזדמנויות לשיפור תהליכים, להגדלת היעילות ולהנעת והטמעת חדשנות, הלכה למעשה. כמובן, בארגון גדול כמו שלנו, כל זאת מתבצע בהתאם למסגרת תקציב, עמידה ביעדים ולוחות זמנים.
הישג שאני גאה בו במיוחד, שהתאפשר בזכות העבודה המסורה והמקצועית של המחלקה שלי, מחלקת מחשוב-מחוז מרכז, הוא הדגש והשיפור בכל הקשור לשירותיות גבוהה ושיתוף פעולה (עם כלל המחלקות במחוז), שזיכתה אותנו במשובים חיוביים והישגים משמעותיים בשנים האחרונות.
אתגר משמעותי נוסף במסגרת תפקידי, אשר עולה עם התגברות איומי הסייבר הוא השמירה על 'אבטחת מידע'. אתגר הכרוך ביישום ואכיפת מדיניות ונהלי אבטחה, בביצוע הערכות סיכונים באופן סדיר והכשרת העובדים לטיפול נכון במידע רגיש. אבטחת מידע הוא בהחלט אתגר משמעותי, בפרט בתקופה בה שינויים טכנולוגים משפיעים ומכתיבים את אורחות חיינו.
מעבר לחיי המקצועיים, אני אמא גאה לשני ילדים בוגרים. אימהות זו אחת החוויות הכי מתגמלות ומשמעותיות שאני חווה כל יום מחדש.
האם לדעתך יש צורך ביום האישה בימינו? ומה המשמעות שלו בעינייך?
כאשר אני נכנסת לאירוע היי-טק ומסתכלת על פאנל המורכב מגברים בלבד, הזיכרונות מציפים אותי מיד מאינספור מקרים בהם נכחתי לבד כאישה היחידה בחדרי ישיבות. יתר על כן בכנסים אלו אני רואה מיעוט בולט של נשים מהן רבות הינן בתפקידי מנהלה ולא בתפקידים הקשורים לטכנולוגיה. ולכן, לצערי, התשובה לשאלה זו ברורה.
יום האישה בעיניי חשוב לכלל האוכלוסייה ולא רק למחציתה הנשית. המאבק של נשים למען שוויון זכויות לא הסתיים ויום האישה מציף ומשקף את הצרכים והפערים לצד ההישגים בתחומים שונים. חשוב לדון בקשיים, לעורר מודעות ולקדם פתרונות. לדוגמא: פערי השכר המציגים תמונה כואבת של חוסר שוויון בשכר החודשי בין נשים לגברים, ותופעת האלימות נגד נשים. לדעתי, עד שלא נמגר את האלימות שנשים חוות, על גווניה השונים, אין לנו את הפריבילגיה לוותר על יום האישה.
האם לדעתך יש שוויון בין נשים לגברים בתחום שלך? מה לדעתך צריך לעשות בנדון וממה נובעים הפערים?
בהיי-טק הישראלי, עובדה היא, שנשים מהוות רק שליש מהמועסקים, עובדה תמוהה בהתחשב לכך שנשים מהוות 51 אחוז מהאוכלוסייה בישראל, וככל שעולים לתפקידים הבכירים, כך האחוזים קטנים. לכן, אני לא חושבת שיש שוויון בין נשים לגברים בתחום ההיי טק. את הפער ניתן לראות כבר בגילאים הצעירים, במיעוט הבחירה של בנות לפנות למסלולים במקצועות טכנולוגיים ולא מחוסר יכולת, עובדה זו משפיעה בהמשך על שיעור הנשים בתפקידי פיתוח וסייבר בצה"ל (הנאמדים בשנת 2022 בכ-23% בלבד), כאשר תפקידים אלו מהווים מקפצה להמשך דרכם באזרחות. כך גם באקדמיה שם שיעור הסטודנטיות במקצועות ההי-טק הוא שליש מהסטודנטים, ושיעור הנשים בסגל הבכיר באקדמיה הוא 21% (לעומת 64% בחינוך או 62% במקצועות עזר רפואיים).
לדעתי, הפערים נובעים כתוצאה ממבנים פטריארכליים ונורמות תרבותיות, אשר מתעדפות ומעניקות ערך לתכונות ותחומי עניין גבריים. ערכים ונורמות אלו מעצבים את העמדות ואמונות שלנו כבני אדם בכל הנוגע לתפקידים מגדריים כבר מגיל צעיר.
מה לדעתי צריך לעשות בנידון? להגדיל את אחוז המשרתות בצה"ל בתפקידים טכנולוגיים לרבות פיתוח וסייבר. לגלות גמישות ויצירתיות בתנאי העסקה של אימהות. להרחיב תוכניות מנטורינג להיי-טק ע"י נשים העובדות בתעשייה. וכמובן לצמצם פערי השכר בין נשים לגברים. לתמוך בקידום נשים לעמדות ניהול, החל מתפקידי הניהול הראשוניים.
מי מודל לחיקוי שלך?
אני לא מאמינה במודל אחד לחיקוי ולא בעד חיקוי אלא בעד התבוננות והשראה. לכל אחד הייחוד וההשפעה שלו. למדתי מאנשים רבים בחיי ואמשיך ללמוד.
מה האנשים שמכירים אותך לא יודעים עלייך?
השלמתי שני תארים אקדמיים, תוך כדי עבודה במשרה מלאה וגידול שני ילדיי אשר היו בזמנו בבית ספר יסודי. לפני זמן מה שאלתי אותם 'איך היה לגדול עם אמא שהייתה עסוקה בעבודה ולימודים?' והתשובה שלהם ריגשה ושמחה אותי. הם שיתפו שהמסירות והעבודה הקשה שלי שימשו עבורם השראה ומוטיבציה לעצמם.