מהי החשיבות של צריכת סידן מספקת לאחר גיל 50?

bestlinks111

גיל חמישים, חצי יובל מזמן שפע דברים חיוביים: חכמת חיים, מעגל אנשים קרוב ואיכותי, פנסיה שהולכת ומתקרבת. אבל אם לא נתחיל לשמור כבר עכשיו על מאגרי הסידן שלנו, נאלץ להתמודד עם דברים חיוביים הרבה פחות. אז למה חשוב כל כך לצרוך סידן בכמות מספקת אחרי גיל 50 וכיצד יודעים אם קיים מחסור בסידן?

כל אחד ואחת שמגיעים לגיל חמישים פוגשים את הצדדים הפחות נפלאים של הגוף: פה תפוס הצוואר, שם קשה להתכופף ומה פתאום כאבים באזור המרפק או השכמות? מדובר כמובן בשינויים גנריים שהגוף חווה בגיל המעבר ואליהם מצטרפת לא פעם תופעת בריחת הסידן. במצב זה, מתרחש עם הזמן דלדול עצם (אוסטיאופורוזיס) ומגביר את הסיכון לסבול משברים קלים ועד חמורים ביותר בגוף. על פי מחקרים, אחת משלוש נשים ואחד מחמישה גברים צפויים לסבול מהתופעה אחרי גיל חמישים.

למה הסידן שלנו בורח?

גופנו ממלא את מאגרי הסידן בשתי דרכים מרכזיות: האחת – תזונה או תוספי מזון הכוללים סידן. השניה – "משיכה" של הסידן מתוך זה שמצוי בעצמות כאשר הגוף איננו מקבל מספיק סידן. במצב הזה לאורך זמן, יתרחש דלדול העצמות. זוהי הסיבה המרכזית שבגללה חשוב לשמור על צריכה במינון טוב, מאחר וריכוז הסידן פוחת באופן טבעי עם הגיל.

נוסף על יציאתו הטבעית של הסידן מהגוף דרך תאי עור, פסולת וזיעה, נשים מאבדות ממנו עוד דרך ירידה טבעית ברמות האסטרוגן שלהן לאחר גיל חמישים. לכן נשים מעל גיל זה נמצאות בסיכון מוגבר לאוסטיאופורוזיס ומוכרחות לצרוך סידן בכמות תקינה.

למה גורם מחסור בסידן?

כאשר מאגרי הסידן הגופניים בלתי מספקים, הגוף נוטל את הסידן שמצוי בעצמות כך שהבעיה איננה מתרחשת בטווח הקצר. אלא שעם הזמן, צריכה ממושכת מהעצמות גוררת בעיות בריאותיות חמורות וקשות, שימשיכו להחריף ככל שהבעיה תימשך:

  • בעיות בשרירים – כאבי שרירים, בעיקר בזרועות ובירכיים לרבות עוויתות והתכווצויות, תחושת קהות או עקצוצים בזרועות, כפות הידיים והידיים, ברגליים ומסביב לפה.
  • תחושת עייפות ותשישות – כאשר רמות הסידן נמוכות, תתפתח ישנוניות מוגברת ועייפות קיצונית, איטיות וחוסר אנרגיה. לחילופין, יגרמו נדודי שינה קשים ואפילו דיכאון, סחרחורת ובלבול.
  • אוסטאופניה – זהו מצב קדם של תופעת דלדול העצם ובו מתרחשת צפיפות עצם נמוכה. במצב זה, הגוף עדיין שואב סידן מן העצמות אך צורך רמות גבוהות מאוד כדי להשאיר את העצמות במצבן החזק. עם הזמן, הוא עלול להתפתח לאוסטיאופורוזיס. כאן המקום לציין כי דרוש זמן רב מאוד של מחסור ממושך בסידן כדי לגרום לצפיפות עצם נמוכה להפוך לדלדול של העצם.
  • בעיות שיניים – מטבע הדברים, השיניים מאבדות גם הן סידן כחלק מעצמות הגוף. כשהן יודעות חוסר, עשויות להתפתח דלקות חניכיים, עששת, שברים מרובים בשיניים ושורשים חלשים מאוד.
  • עור, שיער וציפורניים – המחסור בסידן פוגע בלחות הטבעית של העור, יוצר יובש וגירודים, שברים מרובים בציפורניים ואף אבדן רב של שיער.

אז מה אוכלים מעל גיל חמישים?

רצוי להתחיל לצרוך מוצרי חלב, דגי סרדינים וגם פטרוזיליה, תרד וברוקולי. ההמלצות לצריכת הסידן משתנות בהתאם לגיל ובאפשרותכם לפנות לתזונאי כדי להתאים את המינון המדויק וסוגי המזון הרצויים ביותר. על פי ההמלצות של משרד הבריאות, גברים מעל גיל חמישים זקוקים ל-1,000 מ"ג סידן ביום ואילו נשים מעל גיל חמישים ל-1,200 מ"ג סידן ביום.

המאמר נכתוב באדיבות דנסיטי – תוסף סידן מהפכני.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עקבו אחרינו

כתבות אחרונות