
ערב הוקרה מרגש "מביטים אל האור" נערך אמש לזוכי פרס ישראל, מרים פרץ והמשורר ארז ביטון.
במרכז מורשת יהדות תימן וקהילות ישראל.במעמד ראש העיר רחמים מלול,סגני ראש העיר יניב מרקוביץ,אמיתי כהן ובנצי שרעבי. חברי המועצה ד"ר רוני באום,אורית שרגאי ופנחס הומינר.
עיריית רחובות, החברה העירונית רחובות ומרכז מורשת יהדות תימן וקהילות ישראל ערכו אמש(ראשון) ערב הוקרה לכבוד חתן פרס ישראל לספרות ושירה עברית לשנת 2015, ארז ביטון, ולכבודה של כלת פרס ישראל למפעל חיים לשנת 2018, על פעילותה לחיזוק הרוח היהודית-ישראלית, מרים פרץ.
הערב כלל את דבריה המרגשים של פרץ ,אשת חינוך, ששכלה שניים מבניה, אוריאל ואלירז, בעת שירותם בצה"ל. בנובמבר 1998, נהרג בנה הבכור, סגן אוריאל פרץ במארב בדרום לבנון. לאחר מכן, בשנת 2010, נהרג בנה השני, רס"ן אלירז פרץ, בהיתקלות בחוליית מחבלים ברצועת עזה. מאז מקדישה פרץ את חייה לחינוך והנחלת המורשת היהודית ציונית. בשנת 2014 נבחרה להדליק משואה ביום העצמאות ה-66 למדינת ישראל ובשנת 2018 ביום העצמאות ה-70 למדינה קיבלה את פרס ישראל.
פרץ,בדומה לנאומה בטקס הענקת פרסי ישראל דיברה מתוך ליבה והצליחה לסחוף אחריה את הקהל שמילא עד אפס מקום את מרכז מורשת יהדות תימן וקהילות ישראל. סיפרה בראשית נאומה כי יש לה קשר הדוק עם העיר רחובות כאשר ביום חתונתה היא נעזרה בסלון לכלות "שרית" המיתולוגי.

ראש העיר רחמים מלול אמר בפתיחת הערב: "אני גאה ונרגש בערב ההוקרה העירוני שאנו מציינים היום, במרכז מורשת יהדות תימן וקהילות ישראל , לכבודם של כלת פרס ישראל למפעל חיים, מרים פרץ, וחתן פרס ישראל לספרות ושירה עברית, ארז ביטון.
ארז ביטון איבד את מאור עיניו בגיל עשר, והיום הוא מפיץ אור של שירה מרגשת, החודרת אל חדרי הלב;
מרים פרץ, יקירת עם ישראל שאיבדה את שני בניה יפי התואר, פנימית וחיצונית – והייתה לסמל של הרוח הישראלית. היא הפכה את יגונה לניגון חדש בחברה הישראלית.
מרים וארז, אתם מגשימיו האמיתיים של החזון הציוני הישראלי".

ארז ביטון, משורר ישראלי שבגיל 11, נפצע מרימון יד שמצא והתפוצץ, דבר שגרם לעיוורון וקטיעת ידו. ביטון השיא משואה בשנת 1988, ביום העצמאות ה-40 למדינת ישראל. בשנת 2014, קיבל פרס מפעל חיים על שם יהודה עמיחי לשירה עברית. בשנת 2015, קיבל פרס ביאליק לשירה ומפעל חיים, ובשנת 2015 קיבל פרס ישראל לספרות ושירה עברית. בשנת 2016, מונה ביטון על ידי שר החינוך, נפתלי בנט לראשות ועדה "ועדת ביטון".
בנאומו ציין ביטון כי הוא לא היה רחוק מלהיות הקבצן הראשי של לוד ולמזלו הוא נשלח לסמינר לעיוורים בירושלים שגרם לו לסיים לימודים ותעודת בגרות ובהמשך להמשיך ללימודי בוגר עבודה סוציאלית באוניברסיטה העברית ותואר שני בפסיכולוגיה שיקומית באוניברסיטת בר אילן.
ביטון נחשב לאחד היוצרים הראשונים שייצגו את "הקול המזרחי" – קולם של יוצאי עדות המזרח. שירתו מבטאת את שבר ההגירה ארצה, כמו גם את התרבות המזרחית הנאבקת למצוא את מקומה בתוך הפסיפס הישראלי.והביא לדוגמא את אחד משיריו הידועים "שיר זוהרה אלפסיה".