פרסום ראשון: מטפלת בגן ילדים ברחובות נעצרה בחשד להתעללות בילדים לפחות בארבעה מקרים שתועדו במצלמות אבטחה. באחד מהם: " פעוטה סבלה מחבלות ושבר ברגל". מעצרה הוארך עד יום שלישי.
(תמונה ראשית אילוסטרציה)
מטפלת כבת 45 בגן ילדים ברחובות נעצרה בחשד להתעללות אלימה וחמורה בתינוקת כבת 10 חודשים. לפני זמן קצר (שישי) הובאה החשודה לדיון בבית משפט המשפט בבקשה להארכת מעצרה.

נציג המשטרה, רס"ב משה יעיש תיאר תמונה קשה: “מדובר באירוע של תקיפת קטין חסר ישע. מדובר בחשודה שעיסוקה הוא מטפלת בגן, והקורבן הינה ילדה כבת 10 חודשים”. לדבריו, לאחר חשד שהעלו ההורים, נתפסו מצלמות האבטחה בגן. “מעיון במצלמות נמצאו ארבעה ארועים בהם נצפתה החשודה מתנהגת בברוטאליות בצורה אלימה כלפי הילדה”. עוד ציין כי התינוקת סבלה מחבלות בפנים ואף משבר ברגל, וכי החשודה הכחישה את המיוחס לה.
ציר הזמן מעלה כי האירועים התרחשו ב־4–5 בדצמבר, התלונה הוגשה ב־7 בדצמבר ויומיים לאחר מכי הוצא צו לתפיסת המצלמות. המשטרה הציגה לבית המשפט סרטונים, תיק חקירה ונספח סודי עם עשרות פעולות חקירה, והדגישה: “בית המשפט התרשם מהסרטון… אנו פה בשביל עילות מעצר של מסוכנות ושיבוש”.

מנגד, סנגור החשודה, עו״ד דימיטרי ברנשטיין, טען: “מי שמסוכן מסוכן מהיום הראשון ולא אחרי 10 ימים”, והוסיף כי אם הייתה כוונה לשבש חקירה – הייתה לחשודה הזדמנות לעשות זאת. לדבריו, מדובר באישה ללא עבר פלילי, ששיתפה פעולה עם החוקרים והייתה תחת לחץ כבד לאחר שנותרה לבדה עם כעשרה ילדים.

השופט ווסים ג׳בארה קבע כי חומרי החקירה מצביעים על מעשים חמורים במיוחד כלפי חסרת ישע, וכי מתקיימות עילות של מסוכנות וחשש לשיבוש הליכים. עם זאת, הוא הורה על הארכת מעצר מוגבלת של ארבעה ימים בלבד, עד ל־23 בדצמבר.
החקירה נמשכת בחשד לתקיפת חסר ישע, גרימת חבלה על ידי אחראי והתעללות פיזית או נפשית בקטין חסר ישע.





