פרשת וישלח – התמודדות עם פחד ופיוס

ארז שרווינטר

בעלים, מנכ"ל ועיתונאי בקבוצת ניוז

פרשת וישלח – התמודדות עם פחד ופיוס

מאת: רס"ן במיל' איתמר פישר ממערך הכיבוי וההצלה

בפרשת וישלח אנו עדים למפגש המרגש בין יעקב ועשו לאחר שנים רבות של נתק. יעקב, לאחר שעזב את בית לבן, מתכונן לפגישה עם עשו ומפחד מתגובתו. הוא נערך למלחמה ומפצל את מחנהו ומן הצד השני פונה לעשו בשלום ושולח מתנות רבות כדי להרגיע אותו ולהסיר את חששו.
במהלך הלילה, יעקב נאבק עם מלאך המופיע לפניו, ונפצע בירכו. מאבק המסמל את ההתמודדות הפנימית של יעקב עם פחדיו וחטאיו מהעבר.

בבוקר, המפגש בין יעקב לעשו מתרחש. במקום עימות צפוי, עשו מקבל את יעקב בחיבוק ונשיקה: "וַיָּרָץ עֵשָׂו לִקְרָאתוֹ וַיְחַבְּקֵהוּ וַיִּפֹּל עַל־צַוָּארָיו וַיִּשָּׁקֵהוּ וַיִּבְכּוּ".
יעקב, שנפגע בעבר מהתנהגותו של עשו, מוצא את הכוח להתפייס ולחדש את הקשר המשפחתי.

ניתן ללמוד מהפרשה על ההתמודדות עם פחדים וחשיבות השלום והפיוס. יעקב מלמד אותנו שגם כאשר אנו עומדים מול פחדים גדולים ומצבים לא ידועים, עלינו להתמודד איתם באומץ ובכוח פנימי.
למרות הפגיעה והסכסוך מהעבר, יעקב ועשו מצליחים להתפייס ולהחזיר את הקשר המשפחתי.
זהו מסר חשוב לחיינו האישיים – המאבק במלאך מסמל את הצורך להתמודד עם פחדים פנימיים וחידוש הקשר בין האחים, מעיד כי עלינו לשאוף לשלום ולפיוס עם עצמנו, עם קרובינו ולעולם לא להרים ידיים בפני קשיים ומשברים.

*שבת שלום*
ירושלים: 15:56-17:16
תל אביב: 16:15-17:18
חיפה: 16:04-17:15
באר שבע: 16:19-17:19

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *