דמעות של גאווה ואהבה: מאות תלמידים שרו יחד "ירושלים של זהב" בבית הספר סיני
אמש נערך אירוע מרגש, מאות לבבות בבית הספר סיני ברחובות, כאשר בית הספר התאחד לציון יום ירושלים במופע שירת המונים חגיגי ומרגש. האירוע, שהתקיים בהובלת מנהל בית הספר מר עמנואל סברי, הפך לרגע של אחדות לאומית ומחויבות ציונית שלא יישכח בקרוב.
שירה שמחברת דורות
האירוע התקיים באווירה מרוממת וערכית ברחבת בית הספר, כאשר כל תלמידי בית הספר, צוות ההוראה, הורים ונכבדים מהקהילה התאחדו בקול אחד. יחד שרו המשתתפים שירים הקשורים לירושלים, עיר הבירה והלב הפועם של מדינת ישראל, והביעו באחדות קולם את האהבה והחיבור העמוק לעיר הקדושה.
המופע כלל מיצגים מוזיקליים וקטעי קריאה, אך שיאו המוחלט היה במעמד שירת המונים מרגשת לשיר "ירושלים של זהב". הרגע הזה גרם לרבים מהנוכחים להתרגש עד דמעות, כאשר מאות קולות התמזגו יחד לביטוי אהבה טהורה לירושלים.
ביצוע מקצועי עם נופך אישי
גולת הכותרת של האירוע הייתה הביצוע יוצא הדופן של מקהלות בית הספר, בניצוחו של הזמר והיוצר רועי ידיד. רועי ליווה את התלמידים בעיבודים מוזיקליים מרגשים שהוסיפו נופך מקצועי ונוגע ללב למופע כולו, והפך את הרגעים הפשוטים לזיכרון בל יימחה.
חינוך לאהבת הארץ ולזהות
מר עמנואל סברי, מנהל בית הספר, הוביל את היוזמה ברוח ערכי אהבת הארץ, השייכות והאחדות. הוא הסביר את החשיבות הרבה שהוא רואה באירועים כאלה: "בחרנו לציין את יום ירושלים בדרך שתעניק לתלמידים חוויה של חיבור – לעם, להיסטוריה, ולזהות שלנו. השירה המשותפת יוצרת גשר בין דורות ובין לבבות".
דבריו של מנהל בית הספר משקפים את הגישה החינוכית הכוללת שמאחורי האירוע – לא רק ציון תאריך בלוח השנה, אלא יצירת חוויה משמעותית שתישאר עם התלמידים לאורך זמן.
תמיכה עירונית וקהילתית
לאירוע הגיעה לכבד מנהלת מחלקת החינוך היסודי בעיריית רחובות, גב' שני חמו, שגם נאמה בפני התלמידים ובירכה אותם על האירוע המרגש. בסיום הובעה תודה מיוחדת לעיריית רחובות על התמיכה והליווי הרציף, ולגב' חמו על תרומתה הרבה לקידום החינוך הערכי והקהילתי בעיר רחובות.

סיום מרגש וגאה
האירוע נחתם בהרקדה המונית של הורים וילדים לכבודה של ירושלים, כשברקע מתנוסס דגל ישראל בגאווה וכל התלמידים אוחזים בלונים בצבעי כחול לבן. התמונה הזו – של דורות מתחברים יחד בשירה ובריקוד לכבוד הבירה – תישאר חקוקה בזיכרון כל הנוכחים.
אין ספק כי מופע זה צפוי להפוך למסורת מקובעת בבית הספר סיני – מסורת של אחדות, מוזיקה וציונות שתלווה את התלמידים בדרכם ותעצב את זהותם כישראלים גאים.