סגירת המעגל של הקצין מגולני שנפצע ב-7.10: כעבור שנה עבר את הניתוח האחרון שלו בידי מנתח מארה"ב, גם הוא חייל גולני בעברו, שהוטס לארץ במיוחד עבור הניתוח במרכז הרפואי קפלן מקבוצת כללית.
ניב ברנס היה קצין בגדוד 13 שתפס מוצב ליד היישוב ניר עם בבוקר השבעה באוקטובר. אל המוצב של ניב חודרים מחבלים, והכוח של ניב מוצא את עצמו בהתקלות פנים מול פנים. אחד המחבלים מגיע עד עד למיטה של ניב, בזמן שניב נמצא בכוננות. הצוות כולו נלחם על גורל היישוב: ״הצוות שלי מתפצל לשניים, ואנחנו נלחמים היתקלות אחר היתקלות עד שאני שם לב שחטפתי כדור ביד אחת״. ניב ממשיך ללחום בגבורה ולנסות לירות עם היד השניה, אבל אז חוטף כדור גם ביד השניה. בשלב מסוים מגיע כוח של מג"ב, והנהג שלהם מפנה את ניב לקבלת טיפול רפואי במרכז הרפואי קפלן מקבוצת כללית לניתוח דחוף.
רגע לפני שהוא מורדם, ניב עוד מנסה לברר מה קרה עם הכוח שלו, ומגלה שהקשר שלו – מתן אברג'יל, קפץ על רימון רסס להציל את חבריו ונהרג. ניב היה מאושפז במרכז הרפואי קפלן כשלושה חודשים בהם עבר סדרה של ניתוחים אורתופדיים ופלסטיים ארוכים בשתי הידיים. בין היתר עבר ניתוחים אורתופדיים על ידי ד"ר אלכס קבאן.
פרופ' דנה אגוזי, מנהלת המחלקה לכירורגיה פלסטית במרכז הרפואי קפלן* ומי שמטפלת בניב מספרת: "ניב הוא לוחם אמיץ ואדם מקסים, שהגיע אלינו כבר בשבעה באוקטובר, ונדרש לעבור מספר ניתוחים כדי לתקן ככל האפשר את הנזק שנגרם מהקליע שחדר לידו. בין הניתוחים היה ניתוח מיקרו כירורגי מורכב, שהיינו עסוקים מאוד בתכנונו. קיימנו ישיבות במחלקה להתייעצות, ואני לא ישנתי שבועיים במחשבה מהי הדרך שתניב את התוצאה האסתטית ביותר, כמו שהיה חשוב לניב, ובאמת מבחינת נראות הפצע הגענו לתוצאה ברמה גבוהה מאוד. הוא אפילו סיפר לנו שבמהלך השיקום הוא ערך השוואה עם לוחמים אחרים ואמר שהוא חושב שהניתוח שלו יצא הכי טוב”.
אבל ניב המשיך לסבול מכאבים, ולכן החליט יחד עם ד"ר אמיר אורון, מנהל היחידה לכירורגית כף יד במרכז הרפואי קפלן, לעבור עוד ניתוח אחד אחרון, שמטרתו להקל על הכאב.
ד״ר אמיר אורון, מנהל היחידה לכירורגיה של היד ומיקרוכירורגיה במרכז הרפואי קפלן*: ״ביצעתי בניב מספר ניתוחים עד היום, אולם ראינו שהוא עדיין סובל מכאבים קשים ביד שמאל הנובעים מחסר ברקמה ובפגיעה עצבית. לכן פניתי לד"ר אורן מיכאלי, גם הוא גולנצ'יק בעברו, וכיום מנתח בארה"ב, וביקשתי ממנו להגיע לארץ לבצע בניב ניתוח בשיטת TMR, שמפצלת את העצב לחלקים הקטנים ביותר, וזאת במטרה לשקם את היד ולהפחית את הכאב של ניב. ניב ממשיך להגיע לבית החולים לביקורות, ובינתיים נראה שהניתוח עבר בהצלחה".
ניב ביקש להוסיף: "אני מודה מאוד לפרופ' אגוזי ולד"ר אורון שנלחמו על היד שלי, ונתנו לי את ההרגשה שיש לי על מי לסמוך. הם עשו את כל המאמצים בשביל שאוכל להשתקם מהפציעה בצורה הטובה ביותר".
בשיתוף כללית