קפץ לביקור: ראש עיריית תל אביב-יפו, רון חולדאי, ערך הבוקר סיור בעיר רחובות, יחד עם ראש העיר מתן דיל וצוות בכיר משתי העיריות.
במהלך הביקור סייר חולדאי באיצטדיון העירוני החדש הנמצא בשלבי בנייה, והתרשם מהתקדמות הפרויקט. ראש העיר רחובות, מתן דיל, הציג בפני הקולגה מתל אביב את הפרויקטים העתידיים המתוכננים בעיר, ביניהם האקו פארק והרובע החדש שעתיד לקום במזרח העיר.
"שמחתי לארח את ראש עיריית תל אביב-יפו רון חולדאי ולהציג בפניו את העשייה העירונית המשמעותית ואת הפרויקטים פורצי הדרך שאנו מקדמים ברחובות." סיכם דיל את הביקור, "תל אביב היא עיר מובילה, ואני שמח ופתוח ללמוד מכל מפגש ומכל אדם, ודאי מאדם עם ניסיון מקצועי כה עשיר כמו ראש עיריית תל אביב רון חולדאי. אני בטוח שהיכרות זו תוביל לשיתופי פעולה פוריים בין שתי הערים לטובת תושבינו."
נקודת ציון מרכזית בביקור הייתה במכון ויצמן למדע, המהווה נכס עולמי. במהלך הביקור בבניין מאיץ החלקיקים ע"ש קופלר, נפגשו ראשי הערים עם נשיא המכון, פרופ' אלון חן וסגן הנשיא למנהל במכון, אלון וינגרטן. פרופ' חן הציג סקירה מקיפה על פעילות המכון, פרויקטים מובילים והחזון לשנים הבאות.
בשיחה עלה כי למרות האתגרים העולמיים הנוכחיים והעלייה באנטישמיות, מכון ויצמן הצליח לשמור על מעמדו ופעילותו ללא פגיעה. פרופ' חן שיתף בחזון המכון: "ישראל מדינה קטנה בסביבה די קשוחה. בניגוד למדינות אחרות המשקיעות סכומי עתק בגיוס מדענים ממקומות שונים בעולם, אנחנו משקיעים באנשים – קולטים את הטובים ביותר ומעניקים להם חופש אקדמי מוחלט."
בביקור השתתפו גם ראש המטה של ראש עיריית תל אביב-יפו, שגב שביט, ועוזרו האישי טל מזרחי, סמנכ"ל עיריית רחובות וראש מינהל קהילה ושירות לתושב, דודי אשכנזי, מנהלת לשכת ראש העיר, פז גואטה, ודוברת העירייה, רינת אלון.
הביקור, שכלל גם ארוחת צהריים משותפת וחברית, משקף את המחויבות של שתי הערים לחיזוק הקשרים ושיתופי הפעולה ביניהן, תוך למידה הדדית וחילופי ידע מקצועי. בסיום הביקור הוזמן ראש העיר מתן דיל לביקור גומלין בתל אביב.
הצטרפו לעדכונים👇👇👇