רחובות: סייעת תפצה אם על עימות בעקבות איחור לגן

ארז שרווינטר

בעלים, מנכ"ל ועיתונאי בקבוצת ניוז

רחובות: סייעת תפצה אם על עימות בעקבות איחור לגן

בית משפט השלום ברחובות החליט היום (20.11.24) שלא להרשיע סייעת בגן ילדים בעבירת היזק לרכוש במזיד. האירוע התרחש בנובמבר אשתקד (2023) בעקבות מחלוקת בין הסייעת לבין אם לילד בגן.

על פי הנטען בדיון, האם נהגה לאחר לגן באופן תדיר, והסייעת העירה לה על כך מספר פעמים. במהלך עימות שהתפתח בין השתיים בשעות הבוקר בכניסה לגן העירוני, לאחר שהאם טענה להפליה ביחס להורה אחר שאיחר, הסייעת הורידה את הטלפון הנייד מידי האם, שניסתה לצלם אותה.

בתחילה כפרה הסייעת באישומים והציגה סרטון שלטענתה מפריך את גרסת המתלוננת. המתלוננת טענה בחקירתה במשטרה כי הסייעת בעטה בה וכי כיסוי ראשה נפל במהלך העימות, טענות שלפי הסנגוריה לא תאמו את הנראה בסרטון.

לאחר משא ומתן הגיעו הצדדים להסדר טיעון, במסגרתו הודתה הסייעת בעובדות כתב אישום מתוקן. בית המשפט החליט שלא להרשיע את הסייעת בהתחשב בכך שמדובר באירוע נקודתי שאינו חמור, בהיעדר עבר פלילי, ובעובדה שהרשעה עלולה לפגוע בעתידה המקצועי במערכת החינוך. על פי ההסדר, תשלם הסייעת פיצוי בסך 500 שקלים למתלוננת ותיתן התחייבות כספית בסך 750 שקלים להימנע מביצוע עבירה דומה במשך שנה.

עו"ד דוראל רות רפאל אשר ייצגה את הסייעת הנאשמת בדיון מסרה בתגובה: "כתב האישום הוגש מלכתחילה נגד מרשתי על עבירות קשות של אלימות ובניהן גרימת חבלה של ממש בגין התקיפה לכאורה נגד אם הילד. במהלך הדיון הצלחנו להראות קשיים וסתירות בגרסת האם המתלוננת לרבות אי התאמה לראיות נוספות שהוגשו מצד האם שבלשון המעטה שיקרה בתלונתה כנטען ע"י מרשתי. מה שגרם לתביעה למחוק מכתב האישום את כל נושא האלימות. לפנים משורת הדין ועל מנת לסיים את ההליך בשלב המקדמי ללא דיון הוכחות, הסכמנו להודות בלי הרשעה על נושא ההיזק שנגרם לטלפון כתוצאה מצילום האירוע ולשלם פיצוי כספי סמלי. יובהר, כי התנהגות האם לא הייתה במקומה וכמדומני כי אם התביעה הייתה ממשיכה בהליך -מרשתי הסייעת הייתה יוצאת מזוכת מכל המיוחס לה גם הנושא ההיזק לרכוש".

הצטרפו לעדכונים👇👇👇

https://chat.whatsapp.com/Ll5Vq8bB3Ea5sRJfONYPXJ

 

 

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *