
בחג השבועות יתקיימו הרבה אירועים ציבוריים חגיגיים בעיר רחובות ביוזמת רשת "חוויות" ובמימון הרשויות המקומיות,אלא שחלק נכבד מהאירועים לא תשתתף ולו אישה אחת, גם כשלא מדובר בטקסים דתיים. מרשת חוויות נמסר בתגובה: " ניתן למנות עשרות אירועים בהשתתפות ובהובלת נשים ולכן אין לנו אלא להצטער על שימוש ציני בנתונים כדי לייצר מצג שווא"
שדולת הנשים בישראל,אשר הינה עמותה ציבורית הפועלת לקידום חברה ישראלית שוויונית והוגנת. העבירה אתמול (ראשון) מכתב לראש העיר רחמים מלול ,ליועצת קידום מעמד האישה בעיריית רחובות,אביבה חלבי והן ליועצת המשפטית של העירייה,עו"ד מיכל דגן. וזאת לאור הפרסומים כי באירועים שיתקיימו לקראת חג השבועות בעיר רחובות(בתאריכים 3-5 ליוני) ביוזמת רשת חוויות לא תשתתף ולו אישה אחת.
כזכור,על פי הפרסומים, היום (שני )תתקיים בעיר מסיבת שבועות עם הזמר אודי יאן וביום שלישי(מחר) תתקיים חגיגת שבועות קהילתית עם האמן הקלרינט חנן בר סלע שיארח את הזמרים והמלחינים אריאל זילבר ושלמה גרוניך וכן תתקיים שיחה עם הרב יובל שרלו. עוד ביום שלישי תתקיים חגיגת שבועות לכל המשפחה עם הזמר שלמה אסיף וכן
שירה והרקדה בהנחיית הרב שרון נחשוני.כאשר ביום רביעי (מחרתיים) תתקיים מסיבת ריקודים בהנחיית הזמר ג'ו עמר שגם בה ישתתף הרב שרון נחשוני. כך, ישתתפו באירועי התרבותהללו 8 גברים ואף לא אישה אחת. גם בתיקון ליל שבועות שיתקיים בעיר בחג השבועותעצמו.מתוך 9 המשתתפים באירוע 2 בלבד הן נשים (פחות מרבע).
היעדרן המוחלט של נשים באירועים לקראת חג השבועות בעיר, כמו גם תת-הייצוג
הבולט לנשים בקרב משתתפי תיקון ליל השבועות, בלתי מתקבלים על הדעת,לטענת העמותה."נשים מהוות מחצית מאוכלוסיית ישראל וזהו גם הייצוג אשר ראוי כי יהיה להן בכל יוזמה שמקדמות הרשויות המקומיות. זאת ועוד, על רקע תופעות מתרחבות של הדרת נשים בישראל, קיים חשש ממשי כי חסרונן הבולט של נשים באירועים אלה אינו מקרי ואינו תוצאה של טעות אנוש מצערת, כי אם נגרם בשל ניסיון לרצות קהלים או גורמים שאינם מעוניינים לראות נשים על במות מטעמים של "צניעות" וכיו"ב". נכתב במכתב. והם הוסיפו באותה נשימה את המלצות הצוות המשרדי לבחינת תופעת הדרת הנשים במרחב הציבורי "משרד ממשלתי או גוף ציבורי אחר אינו רשאי לארגן אירוע ממשלתי, ממלכתי או ציבורי במהלכו ינקטו צעדים שמטרתם להביא להפרדה בין גברים לנשים.

באירוע כאמור עומדת לנשים זכות השתתפות שווה ומלאה בכל היבטיו של האירוע, הן כקהל והן כמשתתפות." לאור החלטת הממשלה, חלה חובה, משפטית וערכית, על הרשויות המקומיות בהיותן גופים ציבוריים למנוע תופעות של הדרת נשים באירועי תרבות.
עוד נאמר כי תגובתה של עיריית רחובות לפניות אליה מצד תושבות העיר(ח"מ קארין ברגינסקי) כפי שהופיעה בכתבה באתר 'רחובות ניוז' מקוממת אף יותר – במקום להתחייב לתקן את תמונת המצב המפלה, או לכל הפחות להכיר בעוול שנעשה, מסתתרת העיריה מאחורי אמירות תלושות וחסרות פשר באשר למקומן של נשים בקרב עובדי רשת "חוויות", אמירות שביניהן לבין ייצוגן של נשים באירועי התרבות האמורים אין ולא כלום.
בנוסף לשדולת הנשים היו טענות כנגד השתתפותו של הזמר שלמה גרוניך התפרסמו מספר עדויות על הטרדות מיניות אף כי התיק נגדו נסגר בשל העדר ראיות (ולא מחוסר אשמה) ועל כן הבחירה להזמינו להשתתף באירועי תרבות של העירייה – תמוהה גם היא, "בלשון המעטה".
לסיכום בשדולת הנשים מצפים מעיריית רחובות לתקן כבר עתה את האפליה נגד נשים באירועי התרבות האמורים ולהתחייב להקפיד מכאן ואילך על ייצוג הולם ושוויוני באירועים להם אחראית העירייה או בכאלה להם היא מעניקה את חסותה.
מרשת חוויות נמסר בתגובה. "רוב מהומה על לא מאומה! אמנם זה נושא שקל למשוך איתו כותרות, אבל כדאי ללמוד על מאות האירועים שמקיימת רשת חוויות לפני שמותחים ביקורת על אירוע נקודתי כזה או אחר.
בכל החודשים האחרונים הובילו נשים את האירועים הקהילתיים והתרבותיים ברשת חוויות. כגון: הופעה של סי היימן, ערב בנושא שירת רחל, מפגש עם סופרות בספרייה המרכזית, גם בערב יום הזיכרון בחוויות שוויץ המדע – כל קטעי הקריאה והשירה בוצעו על ידי נשים. בנוסף, התקיימו עשרות אירועים לציון יום האישה הבינ"ל וגם בתיקון ליל שבועות הקרוב, שתי נשים לוקחות חלק בהרצאות משמעותיות ובהנחיית הפאנל המרכזי.
ניתן למנות עוד עשרות אירועים בהשתתפות ובהובלת נשים ולכן אין לנו אלא להצטער על שימוש ציני בנתונים כדי לייצר מצג שווא".