שיא הנבזות! גם מוזיאון מכון איילון ההסטורי נפרץ במהלך השבת בתופעת גל הפריצות שפוקד את האזור

ארז שרווינטר

בעלים, מנכ"ל ועיתונאי בקבוצת ניוז
מכון איילון

פרסום ראשון! שיא הנבזות! גם מוזיאון מכון איילון ההסטורי נפרץ במהלך סוף השבוע ונגנבו מתוכו פריטים. המשטרה פתחה בחקירה.

הבוקר (ראשוו) הגיעו עובדי מוזיאון מכון איילון שנמצא ברחוב דוד פייקס 1 הממוקם בפאתי פארק המדע ונדהמו לגלות שמשרדי המכון נפרצו. שוטרים שהוזעקו אל המתחם ההסטורי גבו עדות ממנהלי המקום וניידת זיהוי פלילי הגיעה ואספה ממצאים לצורך חקירת המקרה.

יש לציין כי לאחרונה מתמודדים שוטרי תחנת רחובות מול גל של פריצות לבתים ועסקים באזור רחובות והסביבה וטרם נתפסו חשודים, נראה כי עבודת המשטרה עוד מרובה עד שהתופעה תמוגר לחלוטין.

הסטוריה של המכון מארכיון עיריית רחובות- מכון איילון פעל בשנים 1945- 1948 בתום מלחמת העולם השנייה ועד הקמת מדינת ישראל. תחת עינם הפקוחה של הבריטים, ששלטו בארץ, הקים ארגון ה"הגנה" מפעל תת-קרקעי לייצור כדורים לתת-מקלע "סטן" בגבעת הקיבוצים, בצפונה של העיר רחובות, בסוף שבת 1945. כינוי הסתר של המפעל, בפי אנשי ההגנה, היה "מכון איילון". בבניית המכון והפעלתו השתתפו אנשי קבוצת הצופים א', שעברו לגבעת – הקיבוצים ואנשי התעשייה הצבאית במחתרת. במהלך שנת 1947, הצטרפו אליהם הכשרת הפלמ"ח מחפצי-בה וחברים מקבוצת "הבונים". המכון התת-קרקעי, ששטחו היה כ – 250 מ"ר, כוסה בשכבת אדמה בעובי של כ – 4 מ'. שני פתחיו הוסוו על ידי מבנה מכבסה ומאפיה. מעל המכון וסביבו הוקמו מבני מגורים, חדר-אוכל, רפת וגן ירק – קיבוץ תמים למראה. המכונות לייצור כדורים נרכשו בפולין ע"י "ההגנה", והוברחו בדרכי סתר לבירות ומשם לארץ – ישראל, סיפור בלשי בפני עצמו. מכון איילון היה המפעל הגדול של תעש במחתרת, ובו יצרו יותר משני מיליון כדורי 9 מילימטר לתת-מקלע "סטן" תוצרת תעש. לאחר המדינה הועברו מכונות הייצור למפעלי התעשיה הצבאית ברחבי הארץ. אנשי קבוצת הצופים א' עלו על הקרקע והקימו את קיבוץ מעגן מיכאל, ליד קיסריה.

קרדיט: מכון איילון.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *