שלא נעמול לשווא – מה שחשוב לדעת על עמלות הבנקים

buypostil

קרדיט תמונה: Shutterstock

—-תוכן שיווקי—-

הבנקים גובים עמלות אותן אנו משלמים מדי חודש בחודשו, אך האם אנו יודעים כמה, על מה, והאם ניתן להפחית אותן?

רננה פז

חידון קצר: עמלת הפצה, עמלת מינימום, עמלת פקיד, עמלת ערוץ ישיר, עמלת ניירות ערך ועוד היד נטויה, המושגים האלו מוכרים לכם? תוכלו להסביר על כל אלו?
הבנקים בישראל גובים מהציבור מיליארדי שקלים מידי שנה על עמלות, והשקיפות – לא תמיד קיימת.
גם אם מודיעים בביצוע כל פעולה מה היא העמלה הכרוכה בעד מתן השירות, לא תמיד קל להבין ולקבל מושג מראש בכמה כסף מדובר. למרות הקושי, כדאי להשקיע ולבדוק כמה ואילו עמלות אתם משלמים, בוודאי אם בכוונתכם לפתוח חשבון בנק חדש.
כאשר קונים מקרר, מזגן, או כל מוצר אחר עליו מתכננים להוציא כמה מאות שקלים, עורכים השוואה בין מוצרים, חברות ומחירים שונים, כאשר בוחרים בנק שבו תנהלו את חשבונותיכם על אחת כמה וכמה שנחוץ להשוות.
אם גיליתם כי הבנק איתו אתם עובדים גובה עמלות גבוהות, זכרו כי כיום מעבר בין בנקים הינה פעולה קלה ומהירה שלא דורשת מכם יותר מכמה קליקים פשוטים.

מסלולי חשבון

בנק ישראל קבע כי על כל בנק להציע שני מסלולים ללקוחות: מסלול רגיל ומסלול מורחב.
במסלול הרגיל משלמים עמלה קבועה – מופחתת של עד 10 ₪ לחודש אשר כוללת ביצוע עשר פעולות מקוונות ואחת אצל פקיד בבנק.
כל פעולה נוספת מחויבת בעמלות הרגילות אשר הבנק גובה בעבור אותה פעולה. עבור לקוחות רבים, במיוחד כאלו אשר אינם מבצעים פעולות רבות מידי חודש – מסלול זה מספיק בהחלט.

המסלול המורחב מיועד עבור מי שמבצעים פעולות רבות בבנק. העמלה הקבועה גבוהה יותר ונעה בין 20-25 ₪ בחודש אך היא מכסה פעולות רבות יותר: עד 50 פעולות דרך ערוצים ישירים ו- 10 פעולות באמצעות פקיד.

ישנם בנקים המציעים מסלולים נוספים כגון מסלול מורחב במיוחד אשר כולל ביצוע פעולות נוספות ללא עמלה או פטור מעמלות לקבוצות אוכלוסייה מסוימות כגון חיילים, צעירים, סטודנטים, שכירים, עובדי מדינה ועוד.

עמלות בחשבון עו"ש

ישנם מספר סוגי עמלות בחשבונות עו"ש: עמלות קבועות, עמלות פקיד ועמלות ערוצים מקוונים.
עמלה קבועה היא עמלה המשולמת לבנק בכל חודש. גובה העמלה תלוי במסלול החשבון הנבחר. גובה העמלה נעה בין 9 ש"ח בחודש ועד 29 ש"ח.

עמלת פקיד היא עמלה המשולמת עבור פעולה המתבצעת מול פקיד הבנק. פעולה כזו כוללת גם פעולות טלפוניות או באמצעות פקס, כל עוד יש צורך להיעזר בפקיד הבנק.
כל בנק קובע את גובה העמלה המשולמת.
גובה העמלה נעה בין 4 ש"ח ועד ל 6.8 ש"ח.

עמלת פעולה מקוונת היא עמלה המשולמת עבור פעולה אשר מתבצעת באחד הערוצים הדיגיטליים ובערוצים הישירים דרך האתר או האפליקציה. כאן העמלות נמוכות בהרבה יחסית לעמלות פקיד ועומדות על הטווח שבין 1.2 ש"ח לפעולה ועד 2.9 ש"ח.

לפני שנעבור לעמלות נוספות כדאי להבין על איזה סוגי פעולות אותן אנו מבצעים בתדירות גבוהה גובים עמלות: הפקדת ומשיכת מזומן, הפקדת צ'קים, העברה בנקאית, תשלום שובר ועוד. אם אתם מבקשים מפקיד הבנק לקבל הדפס מידע – גם על כך תשלמו עמלת פקיד.

עמלות נוספות

הבנקים גובים עמלות לא רק עבור פעולות המתבצעות בחשבונות עובר ושב אלא גם בחשבונות ניירות ערך, מט"ח, עמלות על כרטיסי אשראי ועוד.
עמלות על חשבונות ניירות ערך המקובלות הן עמלות מכירה וקנייה בארץ ובחו"ל (עמלות שונות) ועמלת משמרת רבעוניות למסחר בחו"ל או בארץ.
בחשבונות ניירות ערך מקובל להגדיר גם עמלת מינימום: עמלה אשר משולמת גם אם כלל לא התבצעו פעולות בחשבון.

עלות העמלות השנתיות לבנק יכולות אף להגיע לסכום תלת ספרתי, כדאי להיות מודעים לתעריפים אלו ולשקלל אותם  בטרם בחירת בנק אליו תצטרפו לשנים הבאות.

 

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *