
ישנם חיילים אשר נפגעו במהלך שירותם הצבאי בצה"ל. מי שמבקש להגיש תביעה נגד משרד הביטחון, ימלא טופס תביעה לקבלת זכות חבלה או מחלה. במידה ולתובע קיים דו"ח פציעה, יש לצרף אותו לתביעה יחד עם חומרים רפואיים שאסף, כאשר מסמכים רפואיים אלה, מעידים על הקשר הסיבתי בין הפגיעה למצבו הרפואי הקיים של החייל. במידה ולתובע אין דו"ח פציעה, יהיה עליו להגיש לקצין התגמולים בצה"ל תצהיר שבו יהיו מפורטות נסיבות הפציעה.. יש לציין כי זהו תצהיר חשוב ביותר, כשאר יכלול את העובדות של הפגיעה או הפציעה במהלך שירותו הצבאי, כאשר הן אלה שהובילו אותו להגשת כתב התביעה כנגד משרד הביטחון.
הקשר הסיבתי בין השירות הצבאי לנכות שנגרמה לתובע
כאשר קצין התגמולים, מקבל את טופס התביעה נגד משרד הביטחון, עליו יהיה להשתכנע, כי קיים קשר סיבתי בין הפגיעה ושירותו הצבאי של התובע. חוק הנכים תגמולים ושיקום, מחייב את התובע להוכיח כי הוא חלה או נפגע בזמן שירותי הצבאי, היות ואם יהיה מצב של היעדר קשר סיבתי, ידחה קצין התגמולים את התביעה. על התובע את משרד הביטחון, להתייעץ עם עורך דין משרד הביטחון, כאשר הוא מתמחה ובעל ניסיון רב בתחום. ישנה חשיבות מכרעת של תביעה נגד משרד הביטחון על ידי עורך דין מנוסה, כזה שכבר נחל הצלחות רבות בתחום וזהו תחומו העיקרי.
מדוע מומלץ לפנות אל עורך דין שהתמחותו היא תביעות נגד משרד הביטחון?
ישנם עורכי דין ששירתו כעורכי דין בצבא, יש להם ניסיון רב בתחום של תביעה נגד משרד הביטחון, וכן, יש להם היכרות עם גורמים רבים במשרד הביטחון, מכירים שופטים בבתי המשפט השונים בארץ וכן, יכולים להשתמש באסטרטגיה משפטית מנצחת בתביעה המוגשת נגד משרד הביטחון.אם מדובר בנכות שנגרמה כתוצאה מחבלה בעת שירות בצה"ל עקב פעולה מבצעית מתועדת, משרד הביטחון יכיר בקלות יותר את הנזק והנכות שנגרה חייל בעת מילוי תפקידו. עו"ד משרד הביטחון שמתמחה היטב בנושא זה, יוודא כי התובע מקבל את אחוזי הנכות שמתאימים למצבו הרפואי עקב הפגיעה.
כאשר למשל ישנה החמרה במצבו של התובע, עו"ד שמומחה בהגשת תביעה נגד משרד הביטחון, יש לתבוע החמרת מצב, כאשר היא מלווה במסמכים הרפואיים המתאימים המוכיחים את ההחמרה. החמרה זו, כאשר תוכר ע"י משרד הביטחון, תוביל לעלייה באחוזי הנכות שייקבעו מחדש לתובע.