תחנת הרכבת ברחובות: בעלי קרקע פרטיים נגד חידוש המתחם

ארז שרווינטר

בעלים, מנכ"ל ועיתונאי בקבוצת ניוז
רכבת.צילום ארכיון

בעלי קרקעות בסמוך לתחנת הרכבת ברחובות דורשים לבטל את תוכנית החידוש בטענה כי התכנון שהוצג בפניהם- שגוי . ורכבת ישראל ורשות מקרקעי ישראל   פוגעת ביד רומסת בנכסיהם ובכבישי הגישה אליהם.

עתירה הוגשה לאחרונה  ע"י בעלי קרקע פרטים כנגד מכון ויצמן, הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה מרכז, חברת עוגן נדל"ן הוועדה המקומית לתכנון ובנייה רחובות, רכבת ישראל, וכן רשות מקרקעי ישראל . בערך לפני כ-4 שנים נחתם הסכם בין רשות מקרקעי ישראל לרכבת ישראל על פיתוח מתחם הרכבת ,שמלבד מתיחת פנים משמעותית לתחנת הרכבת ,הדבר יוביל להקמת מרכזים גדולים של משרדים,מסחר ומגורים ובעתיד אף ישליך על הכניסה לעיר מכיוון צפון.

התוכנית"שער המדע" תאפשר בין היתר הקמת מבנה חדש עבור תחנת הרכבת ע"ש אהוד הדר , שתוקם  במפלס הרחוב ומעל לפסי הרכבת הקיימים כיום בצמוד לתחנה. כאשר התוכנית היא שמעל  אותם הפסים צפויה להיבנות כיכר עירונית גדולה  שאליה לא תותר כניסת רכבים פרטיים. ובנוסף מסביב לאותה  כיכר יוקמו ארבעה מבנים שאמורים לתת מענה בנושא מסחר ותעסוקה.

כאמור,בעתירה טוענים בעלי הקרקע בנוסף כי התוכנית החדשה סותרת את תוכנית המתאר המחוזית שהוצגה בפניהם,היות  והיא אינה מציגה  את תוכנית מתאר המקומית אשר מציג את אזור התעסוקה בהתאם להנחיות של הוועדה המחוזית. ועיקר החצים מופנים בעניין "שער המדע"  שאמורה לשדרג את תחנת הרכבת בעיר, ובמקביל  גם לשדרג את שטחי תחנת הרכבת המשתרעת על פני כ-60 דונם .   וכן ליצור כניסה צפונית חדשה לעיר. אלא שעתירה שהוגשה בימים האחרונים על ידי בעלי קרקע פרטיים המחזיקים במתחם מסחרי סמוך למתחם הרכבת , מבקשת כעת לבטל את התוכנית בטענה כי היא מגדילה את רווחי המדינה על חשבון נכסיהם.

בעתירה, שהוגשה טוענים בעלי הנכס המסחרי הסמוך,  כי על מנת לממש את התוכנית יהיה צורך בביטולו של כביש המשמש כיום ככביש הגישה למרכז המסחרי בבעלותם. במקום הכביש הנוכחי , שרוחבו כיום עומד  על 21 מטרים, צפויה המדינה לתכנן מעבר תת קרקעי צר ברוחב של  6 מטרים בלבד . כאשר עליו יינתנו זכויות בנייה נרחבות לרשות מקרקעי ישראל, לצורך הקמתם של מבנים בהיקף של כ-100 אלף מ"ר.בנוסף טוענים בעלי הקרקע כי התוכנית החדשה סותרת את תוכנית המתאר המחוזית (תמ"מ 21/3).

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *