ארץ לעולם כן לקראת המחזמר פיטר פן ברחובות
צילום: אלבום פרטי
גולן גילה מגיל צעיר את האהבה שלו לבמה וכבר מגיל 6 התרוצץ מאחורי הקלעים ולמד הכל מהשחקנים. בזכות המשחק הוא הצליח להתגבר על החרם והנידוי החברתי שעבר ומצא חברים חדשים בבימה. רעות בת ה-17, הצליחה להתגבר על כל המכשולים בדרך ולהגשים את החלום שלה לשחק על הבמה, אבל זה עוד לא הכל – היא חולמת להיות שחקנית כשתהיה גדולה. ראיון
בחג חנוכה 2022 יעלה מחזמר "פיטר פן" בכיכובם של 200 ילדים בעיר רחובות. זו השנה ה -16 שבימת הנוער ברחובות מקיימת מחזמר שכולל בתוכו עשרות שחקנים במגוון גילאים, מגיל 10 ועד 18.
פגשנו שניים מהם, את רעות אריכא וגולן יוסף, לשיחה קצרה בה סיפרו לנו קצת על החוויות על הבמה, המופעים בהם השתתפו והאהבה לעיר וגם למשחק.
רעות אריכא (17) תלמידת כיתה י"ב תגלם בהצגה את טניקרבל.
כמה זמן את משחקת ?
"אני נמצאת בתחום המשחק רק מכיתה ט', כשהצטרפתי לבימה (14), אבל אני מופיעה על במות מאז שאני קטנה ממש. אם זה במקהלות שהייתי בהן בעבר, טקסים בקיבוץ או בבית ספר וכל מיני פרויקטים מזדמנים. עד שהצטרפתי לבימה התמקדתי יותר בתחום השירה וכשהגעתי לבימה נפתח בפניי עולם שלם של תיאטרון ומאז התאהבתי בתחום".
באילו מופעים, מחזות השתתפת?
"בבימת הנוער השתתפתי במחזות זמר ופיטר פן הוא אחרון לצערי הרב. במשך השנים השתתפתי בפרויקטים וערבים מיוחדים שמקיימים בבימת הנוער".
יש לך טיפ לשחקנים הצעירים שחולמים לעמוד על הבמה?
"הטיפ שלי הוא לא לוותר על החלום גם אם הוא נראה רחוק! החלום שלי היה להשתתף במחזמר ובכיתה ח' הבנתי שאני חייבת לגרום לו להתממש ונרשמתי לבימה למרות המרחק והנסיעות הארוכות מקיבוץ קבוצת יבנה. אני מתניידת באוטובוסים והנסיעות קשוחות והחזרות ארוכות ואני חוזרת הביתה מאוד מאוחר. מעבר לכך הקיבוץ שלי הוא מאוד בועה ומאוד סגור בתוך עצמו ולצאת מהבועה הזאת זה מוזר וקשה. ופתאום אין לך את המעגל המוכר ואין לך מסגרת עוטפת. זה רק אני עם עצמי, באה לבד בלי אף אחד, דף חלק שהוא רק שלי. להתנייד בכוחות עצמי ולהיות עצמאית. כל הדברים האלו אלה לא דברים שהייתי רגילה אליהם. אבל ברוך ה' אני כאן ואני מסתדרת יפה מאוד ואין סיפוק גדול יותר מלעשות את הדבר שאני הכי אוהבת! אני ממליצה לכל מי שיש לו חלום גם אם הוא מבוגר וגם אם הוא צעיר, תגשימו אותו! כמה שקשה – ככה מספק. אל תפחדו לחלום ואל תפחדו להגשים, גם אם נראה קשה תמיד מוצאים את הדרך וזו התחושה הכי נפלאה בעולם. מבטיחה".
ומה החלום הגדול?
"החלום הבא שלי הוא לעבוד בתחום התיאטרון כשאהיה גדולה. אני רוצה להיות שחקנית, אבל החלום יותר רחוק ממה שהוא נראה. אני בחורה דתייה ועולם המשחק והתיאטרון עם כמה שהוא קשוח בפניי עצמו הוא הרבה יותר קשוח כלפי דתיים. לעמוד על במה זה הדבר שאני הכי אוהבת לעשות וקשה לי לדמיין את עצמי לא עוסקת בזה בעתיד".
גולן יוסף (15) יגלם במחזמר את הדמות הראשית – פיטר פן.
כמה זמן אתה משחק ?
"מכיתה א' אני לומד בבימה אבל עולם המשחק עניין אותי מאז ומעולם אבא שלי הוא המפיק המוזיקלי של הבימה ואמא של הייתה הכוראוגרפית הקודמת של הבימה אז אני מאז ומתמיד התרוצצתי בבימה בחזרות ולמדתי את מה שהם עושים הבימה הייתה הבית שלי והיא עדיין עד היום".
באילו מופעים ומחזות השתתפת?
"השתתפתי ב'נסיכה של אנדרסן' וב'מסביב לעולם בשמונים יום'. השתתפתי גם בהפקות נוער, למדתי בלט קלאסי, מחול מודרני, פולקלור ישראלי, היפ הופ וסטפס בשביל לעזור לי להשתלב בעולם הזה".
איך החוויה להשתלב מגיל מאוד צעיר במשחק ותיאטרון?
"החוויה שלי מעולם המשחק היא שהעולם הזה מאוד מלחיץ ומאוד תחרותי אבל עם מספיק תמיכה וכוח רצון אפשר להתגבר על כל הבעיות ולחוות תחושה שאי אפשר למצוא בשום מקום אחר החברים מהבימה הצליחו לעזור לי להתגבר על קשיים כמו חרם ונידוי חברתי".
טיפ לשחקנים הצעירים שחולמים לעמוד על הבמה?
"הטיפ הראשון הוא להיות מודעים ליכולות שלהם ליתרונות ולחסרונות שלהם. הטיפ השני הוא להמשיך לנסות ולא להתייאש, כי אף פעם אי אפשר לדעת מתי יגיע התפקיד המתאים".
מה החלום הגדול שלך ?
"החלום הגדול שלי מאז שאני זוכר את עצמי הוא לשחק במחזות זמר בארץ ובעולם ולשמוע את הקהל מריע בסיום כל הופעה".