
ברגע שאדם מקבל זימון לבית המשפט, עליו להגיע אליו ללא דיחוי. כל מי שאינו מגיע, נחשב לעובר על החוק. עם זאת, ישנם מקרים שבהם ניתן לעשות ביטול פסק דין שניתן במעמד צד אחד. במקרים אלה חשוב להוכיח כי אי הגעה לבית המשפט נעשתה בתום לב וכתוצאה מתקלה טכנית בלתי צפויה. מכל מקום, על מנת להשיג את המבוקש ולקבל זימון חדש, כדאי להתייעץ עם עורך דין מקצועי.
מה כדאי לדעת על בקשה לביטול פסק דין שניתן במעמד צד אחד
אם אתם מעוניינים להגיש בקשת ביטול פסק דין במעמד צד אחד, ישנם כמה דברים שכדאי לדעת על הבקשה הזו. ראשית, מדובר בבקשה שרשאי להגיש האדם הנעדר מן הדיון, כאשר מדובר בסיבות ספציפיות כמו מצב שבו הנתבע לא קיבל את התביעה בגלל שינוי בכתובת או אובדן המכתב לזימון לבית המשפט. את הבקשה לביטול פסק הדין חשוב להגיש בתוך 30 מרגע קבלת פסק הדין. יש צורך להוכיח לבית המשפט שאי הגעה לבית המשפט נעשתה בשוגג וכי קיימת לכך סיבה טובה. בית המשפט מצדו יבחן את הבקשה, ולרוב יאשר אותה כאשר יבין שמדובר בטעות. כמובן, חשוב לפנות לעורך דין מנוסה ומקצועי על מנת להגיש את הבקשה. עורך הדין יודע לנסח את הדברים הנכונים, כדי שהבקשה אכן תתקבל על ידי בית המשפט וייקבע מועד אחר לדיון.
מבטלים את פסק הדין במעמד צד אחד
דבר נוסף שכדאי לתת עליו את הדעת הוא ביטול החלטה במעמד צד אחד. ישנם מקרים שבהם הנתבע רשאי לבטל את ההחלטה של צד אחד בבית המשפט בעקבות אי הבנה. על עורך הדין המקצועי להוכיח במקרה זה כי ביטול החלטה במעמד צד אחד נעשית בעקבות ביטול מחובת הצדק. במקרה זה עורך הדין יוכיח כי היה פגם בהתנהלות בית המשפט, וכי הנתבע לא הופיע לדיון כי לא רצה בכך, אלא מסיבות טכניות שהיו יכולות להימנע כמו אי הגעת המכתב, טעות בהקלדה או כל טעות אחרת. ברגע שהנתבע מקבל את האישור המיוחל, ניתן לקבוע מועד נוסף לדיון בבית המשפט.