פרסום ראשון: בית משפט המחוזי חיזק את סנגורו של עמוס לביא שגער במשטרה כי לא קיבל את כל החומר לתיק רצח אנטון רומן ז"ל

ארז שרווינטר

בעלים, מנכ"ל ועיתונאי בקבוצת ניוז

עו"ד שרמן תוקף את המשטרה בדיון של עמוס לביא אותו הוא מייצג. השופטים הצטרפו ואף הם מתחו על המשטרה ביקורת " אנו מביעים מורת רוח מהתנהגותה של המאשימה".

בבית משפט המחוזי בלוד התקיים דיון בעניין מעצרם של עמוס לביא (הקטן), רומן אגרונוב ודוד פלוס החשודים כזכור ברצח הסוכן המשטרתי אנטון רומן. השלושה נעצרו מאז מקרה הרצח, לפני קרוב לתשעה חודשים ומעצרם מוארך מעת לעת. היום (שלישי) נערך דיון נוסף ובו חזר עו"ד משה שרמן המייצג אותם, על טענות מהדיונים הקודמים וכעס על שעדיין לא קיבל לידיו את מלוא החומר שיש בידי המשטרה ולכן אין הוא יכול להתחיל לעבוד על תגובות לכתב האישום שהוגש בחודש ספטמבר אשתקדאי. עו"ד שרמן בדיון " אי אפשר להשאיר אנשים בתיק כזה שהוא תיק ציבורי, לא לתת להם תשעה חודשים את חומר הראיות. בררנו כל יום בפרקליטות אם יש חומר, עשינו את מלאכתנו. אני עורך דין 34 שנים ומעולם לא נתקלתי במצב כזה. אני מופיע בפני נשיא בית המשפט שנותן הוראות ואני לא מקבל כלום".

הרכב השופטים בראשות נשיא בית משפט המחוזי השופט אברהם טל שמע את הטענות ומתח ביקורת חריפה על התנהלות המשטרה שלא יישמו את דרישת בית המשפט " אנו מביעים מורת רוח מהתנהגותה של המאשימה בכל הקשור להעברת מלוא חומר הראיות שנמצא ברשותה".

(מימין) רומן אגרונוב, דוד פילוס ועמוס לביא

תזכורת- כתב האישום המתוקן הוגש כאמור בחודש 12.09.2107 נגד רומן אגרונוב (30), עמוס לביא (הקטן-26) ודוד פילוס (36) המזוהים עם ארגון הפשיעה לביא מרחובות.
אנטון, שזכה לכינוי "בוקסר", פעל כסוכן משטרתי חצי שנה בתוך ארגון משפחת לביא. במהלך עבודתו הוא נחשף כסוכן על ידי חברי הארגון והפסקת פעילותו אמורה היתה להסתיים ביום בו הוא נרצח.
טרם ביצוע חיסולו, שלוש שעות לפני כן, נפגשו מפקד ימ"ר מרכז, נצ"מ דודו בואני ושוטריו עם רומן בדירת מסתור ושאלו אותו אם הוא חושש לחייו. לטענתם השיב כי הוא מוכן להמשיך במשימה.

בשעה 18:30, שוחח עם מפעיליו בפעם האחרונה ואמר כי בכוונת הארגון לרצוח עבריין אחר ברחובות. הכוחות ומפעיליו נסעו לביתו של אותו יעד ומיד הזהירו אותו וביקשו שיסתתר. צוות אחר של המפעילים המשיך לעקוב אחר רומן ושלושת הנאשמים, עמוס, רומן ודוד שנסעו במאזדה עם הסוכן "בוקסר" ועד לביצוע הרצח בשטחים הפתוחים סמוך לעיר רחובות.

השאלה הגדולה היא איך לא עלה החשד של חוקרי המשטרה שמדובר במהלך "כיפה אדומה" שבמבצעים העבריינים? איך לא נדלקה נורה אדומה בקרב הפיקוד הבכיר כאשר התברר שהסוכן נדרש להשאיר את הטלפון שלו בבית?

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עקבו אחרינו

כתבות אחרונות