בעקבות הסכנות הסייבר ביקש מתן דיל פירוט מהעירייה בנושא אבטחת מידע
יו"ר האופוזיציה במועצת העיר רחובות מתן דיל פנה השבוע לראש העיר בבקשה לקבל פרטים על אבטחת המידע בפרטי התושבים להם חשופה העירייה.
"כיצד עיריית רחובות מתמודדת עם הסיכונים בתחום אבטחת המידע – האם ה -'Data' של התושבים שלנו מוגנת ואיננה ניתנת לפריצה?" כתב דיל בפנייתו והוסיף: "לאחרונה אנו עדים למתקפות חסרות תקדים מצד מומחים מרחבי העולם, בתחום הסייבר, שפועלים בעוצמה כנגד חברות ישראליות, משרדי ממשלה, רשויות מקומיות ובכלל כנגד כל גוף עם סממן ישראלי מובהק, ראה מקרה שירביט שאך ארע לפני כ- 10 ימים.
הקידמה הטכנולוגית ובכלל זה יצירות דאטה ושמירתן "בענני מידע" ובחוות שרתים, מאפשרת להגשים אתגרים רבים ומגוונים, להתמודד עם מציאות של כאן ועכשיו, מתן פתרונות מהירים, וניהול מערכות גדולות ומשוכללות, אך לצד כל זאת טומנת בחובה סכנות לא מעטות ולעיתים לדאבוננו אף כאלו שכמעט ולא ניתן לתקן.
השאילתה שלי היא כדלקמן (ניתן ורצוי להציג הפתרונות בדיון פתוח במועצת העיר – שהרי מדובר בנושא 'בוער' הנוגע לכולנו):

• כיצד עיריית רחובות מתמודדת עם האתגרים הנ"ל?
• האם ומתי נעשה סקר סיכונים של אבטחת המידע שהעירייה מנהלת ומחזיקה?
למותר לציין שהמידע המצוי במחשבי העירייה הינו מידע רגיש על כל תושבי העיר וחשיפה אליו מצד גורם עוין כזה או אחר, הפצתו ו/או שימוש בו הרסניים.
עוד אבקש לדעת כי הפעולות שהעירייה נוקטת לאיסוף דאטה חדשה מתושבי העיר באמצעות לידים בפייסבוק, Google Docs, טפסים דיגיטליים, 'לינקים' של רישום כזה או אחר ועוד בדרכים נוספות, עומדות בכל הכללים ועל פי הקריטריונים של איסוף וניהול מאגר מידע ובהמשך לכך שהשימוש בהם הוא אך ורק לאותו נושא לשמו הדאטה נאספה". בסיום פנייתו ציין: "כמובן שהשאילתה מופנית לעירייה אך אבקש את ההתייחסות גם בנוגע לחברות העירוניות, רשת חוויות ולגופי הסמך".
מהעירייה נמסר: "עיריית רחובות מתקדמת מאוד טכנולוגית בתחום אבטחת המידע, ביחס כלל הרשויות. תשובה מפורטת תינתן במועצה כמקובל".