בקרית משה ערכו הערב את הטקס לזכרם של יהודי אתיופיה

ארז שרווינטר

בעלים, מנכ"ל ועיתונאי בקבוצת ניוז

 

קרדיט צילום מני דקל

בקרית משה ציינו הערב בהובלת בני הנוער בסימן מנהיגות את הטקס המרכזי של העיר רחובות רחובות לזכרם של 4000 יהודי אתיופיה שנספו בדרכם לארץ ישראל.


הטקס התקיים במעמד קייס ברקו וקייס בימר ,חבר המועצה ומחזיק תיק השכונות אביב איטח, דוד אלעזר מנהל מוקד קליטה עירוני ,גולן ביטון מנהל תחום הנוער בחוויות ,שאול צהגון פעיל חברתי,יוני בלאי מנהל סיירת הורים רחובות ,רונאל ביבי מנהל מכינה קדם צבאית שובו אחים , עובדי נוער ותושבים .

בכ"ח באייר, יום שחרור ירושלים, מתייחדים מדינת ישראל ובני הקהילה האתיופית ברחבי הארץ עם זכרם של 4,000 איש שנספו בסודן בדרכם לירושלים. כאמור הערב התקיים הטקס העירוני לזכרם של הנספים ב"כיכר מבצע משה" בשכונת קריית משה, במסגרתו נערך טקס הנחת זרים, שלאחריו צעדו המשתתפים למתנ"ס קריית משה, שם נערך הטקס המרכזי. כמו כן, מוקד הקליטה ברחובות יוציא שני אוטובוסים לטקס הממלכתי שיתקיים בהר הרצל בירושלים.

גולן ביטון מנהל תחום הנוער בחוויות
״עלינו כחברה לזכור ,ללמד ולהפיץ את סיפור המסע של יהודי אתיופיה למדינת ישראל לכלל האוכלוסיה ובפרט לדור הצעיר , מדי שנה בני הנוער עם כלל הגופים הפועלים בקרית משה מובילים את הטקס החשוב בני הנוער בחודש האחרון יצאו חקרו ולמדו את סיפור המסע מניצולים תושבי העיר רחובות ואף הכינו תערוכה ייחודית לזכרם של הנספים ,יהודי אתיופיה לא עלו במטוסים לא ברכבות ולא באוניות יהודי אתיופיה צעדו ברגל במסירות נפש עברו תלאות וייסורים ,מקרה אונס ,רצח,ביזה למען החלום הגדול לעלות למדינת היהודים יהיה זכרם ברוך לעד אמן סלע״

דוד אלעזר מנהל מוקד הקליטה,"בתחילת שנות ה-80 יצאו קבוצות של יהודים מכפרים שונים בצפון אתיופיה והתחילה במסע רגלי לכיוון סודן. הם עברו דרך כואבת מאוד שאין כדוגמתה. יהודי אתיופיה שהו במחנות פליטים שבסודן,שילמו מחיר כבד של אובדן משפחות שלמות, אחים ואחיות שנפטרו ממחלות קשות, מרעב ומצימאון. בדרך נבזזו בני הקהילה ע"י השודדים שערבו להם בדרך, והפחד מחיות הרעות שטרפו, הנחשים והעקרבים שהכישו, החום ביום, הקור בלילה. בעקבות הצפיפות וההגיינה הלקויה וחוסר תזונה וללא טיפול רפואי זמין ומתקדם, נגרמו מחלות זיהומיות קשות שהביא לתמותה בממדים גדולים בקרב הקהילה. מספרים שביום אחד נקברו עד 20 איש. המתים לא זכו לקבורה מכובדת, למשפחות לא הייתה אפשרות להתאבל בצורה מסודרת בעיקר מחשש שיזהו את זהותם היהודית".

קרדיט צילום מני דקל

 

במסע ארצה קיפחו את חייהם כ-4,000 איש. למרות כל הקשיים יהודי אתיופיה לא ויתרו על הגשמת החלום והגעגועים לירושלים ולאחר 2,500 שנות גלות, הגיעו לארץ ישראל במסגרת "מבצע משה" בשנים 1984/5 . "אנו זוכרים גם את האנשים שמתו במחנות מעבר שבאתיופיה באדיס אבבה ובגונדר ושלא זכו לעלות לארץ ישראל. מטובי בניה ובנותיה איבדה הקהילה בתוך מחנה סודן ובדרך לסודן, במותם ציווי לנו את הדרך, ברוחם בכוחם אנחנו כאן בארץ ישראל ואותם לא נשכח לעולם", מסר אלעזר.

מנהלות הטקס תמר טגניה ומיקה ברקת מצוות הנוער של חוויות קרית משה, הוסיפו: "השנה בחרנו לציין את טקס יום הזיכרון לעולי אתיופיה שנספו בדרכם לארץ בסימן מנהיגות. צוות של נערי ונערות השכונה למד את הנושא ובחר מספר דמויות שמייצגות מבחינתם מהי מנהיגות. מבחינתנו הנשים והגברים האמיצים האלו מייצגים קהילה שלמה עם הרבה עוצמה ומנהיגות פנימית, שמתוך החלום העתיק שלה בחרה לעלות לארץ ישראל. הטקס הוא פרי שיתוף פעולה של ארגונים רבין ומסגרות רבות שפועלות בשכונה. אנחנו שמחים לראות את הפירות היפים ששיתופי פעולה כאלה מולידים".

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עקבו אחרינו

כתבות אחרונות