האם אנמיה ניתנת לריפוי?
אנמיה נחשבת לנפוצה, ובטווח גילאים רחב מאד, והיא מאופיינת ברמות נמוכות של המוגלובין או במספר נמוך של תאי דם אדומים, מה שמוביל לירידה בהעברת החמצן לרקמות הגוף. חברת "מדיטק" מתמחה בפיתוח, ייצור, שיווק והפצה של תרופות, תוספי תזונה ואביזרים רפואיים שונים, נחשבת כיום למספר 1 בתחומה ומציעה מגוון של פתרונות לטיפול באנמיה, שמספקים מענה לצרכים רבים.
האם אנמיה באמת ניתנת לריפוי?
הגורם הבסיסי למחלה הוא זה שקובע האם האנמיה ניתנת לטיפול, כאשר ישנם סוגים שאכן ניתנים לריפוי מלא, בעוד אחרים דורשים התערבות רפואית ממושכת. אנמיה הנגרמת ממחוסר בברזל, למשל, ניתנת לריפוי מלא באמצעות טיפול הכולל תוספי ברזל ושינויים תזונתיים. לעומת זאת, אנמיה הנובעת בשל מחלה כרונית או הפרעה גנטית, מצריכה טיפול לטווח הארוך וכל עוד המחלה ממשיכה, האנמיה, כך סביר להניח, תהיה נלוות לה.
אילו סוגים של אנמיה קיימים?
ישנם מספר סוגי אנמיה, כאשר הנפוצים ביותר הם אנמיה מחוסר ברזל, אנמיה מחוסר ויטמין B12 או חומצה פולית, אנמיה אלפסטית, אנמיה המוליטית ואנמיה שקשורה למחלות כרוניות. כל סוג של אנמיה מצריך גישה טיפולית אחרת, המותאמת הן לגורם הספציפי לאנמיה והן לחומרת המצב. בעוד שאנמיה מחוסר ברזל מטופלת בעיקר באמצעות תוספי ברזל, אנמיה מחוסר B12 מטופלת על ידי תוספי B12, שנלקחים לעיתים גם בזריקה. אנמיה המוליטית או כזו הקשורה למחלה כרונית כלשהי מטופלת באמצעות תרופות מיוחדות, עירויי דם או אפילו השתלת מח עצם במקרים חמורים.
איך תזונה משפיעה על הטיפול באנמיה?
לתזונה תפקיד חשוב במסגרת טיפול באנמיה, ובייחוד כזו שהסיבות לה קשורות לחסרים מסוימים, כמו ויטמין B12 ו/או חומצה פולית. מזונות עשירים בברזל כמו בשר אדום רזה, קטניות, ירקות עליים וחלמון ביצה, יחד עם מזונות שעשירים בוויטמין C שמשפרים את ספיגת הברזל מהווים חלק מהתפריט המוצע לסובלים מאנמיה כזו, אולם, פעמים רבות נדרשים גם תוספי ברזל כדי לקבל את הכמות המספקת שלו, שלא תמיד אפשר לקבלה רק מהמזון, מה שרלוונטי בעיקר במקרים של חסרים משמעותיים.