הבהרה: שוחרר עובד קבלן שהועסק דרך קבלן משנה של חברת עמידר ובזז רכוש

ארז שרווינטר

בעלים, מנכ"ל ועיתונאי בקבוצת ניוז

הבהרה: מדובר בעובד קבלן שהועסק על-ידי קבלן משנה של חברת עמידר שהגיעה לסייע בניקיונות ולא בעובד קבלן עיריית רחובות. 

צילומים מהזירה להמחשה: רחובות ניוז

בהמשך לפרסום הראשון בחדשות רחובות ניוז, תושב לוד בן 30, שנעצר אמש על חם בזמן שבזז חנות שנפגעה מטיל בעיר רחובות, שוחרר היום למעצר בית מלא בפיקוח. זאת לאחר שהשופט איתמר סיון קבע כי העבירות שביצע אינן מצדיקות מעצר ממשי, אף שציין כי מדובר ב"מעשה מכוער ונצלני".

החשוד הגיע לפנות – ובמקום זאת בזז

מדובר בעובד ניקיון של קבלן משנה שהועסק דרך חברת עמידר לצורך פינוי וניקוי נזקי ההרס שנגרמו לאחר פגיעת פריט אמל"ח ברחובות. לטענת המשטרה, במקום לבצע את תפקידו, החשוד ניצל את הגישה למתחם הפגוע – ובזז חנויות שניזוקו מהמטח. הוא נצפה גונב פריטים בהם בשמים, סיגריות, שוקולדים ומשקאות.

שוטרי תחנת רחובות ולוחמי מג"ב, שפעלו באזור כחלק ממבצע סיכול ביזה וגניבות בזמן החירום, עצרו את החשוד זמן קצר לאחר המקרה – כאשר הוא עדיין בזירה.

המשטרה: "נפעל במלוא החומרה נגד מי שמנצל את שעת החירום"

מדוברות מחוז מרכז נמסר: "שוטרי מחוז מרכז ולוחמי מג"ב ניהלו בימים האחרונים פעילות סמויה ממוקדת נגד עברייני רכוש בערים, הן למניעתן והן לחשיפת מבצעי עבירות, גיבוש תשתית ראייתית כנגדם והבאתם לדין. כל ניסיון לנצל את המצב הביטחוני ולבזוז רכוש של אזרחים שניזוקו – יטופל במלוא חומרת הדין".

השופט איתמר סיון
השופט איתמר סיון

השופט: "מעשה מכוער – אך אין עילת מעצר"

בדיון שהתקיים בבית משפט השלום, ציין השופט איתמר סיון כי: "מדובר במעשה מכוער ובניצול ציני של הקורות אותנו בימים אלו… מעשים הראויים לכל גינוי".

עם זאת, הוסיף: "לא מצאתי כי העבירות שבוצעו לכאורה, מכוערות ככל שיהיו, מקימות עילת מעצר שתצדיק מעצר ממש". החשוד שוחרר למעצר בית מלא בפיקוח עד יום חמישי הקרוב. לאחר מכן, יוכל לצאת מביתו רק בליווי ערבה, עד ל-26 ביוני.

עו"ד יוסי פריינטי
עו"ד יוסי פריינטי

עורך דינו: "קיבל אישור ליטול פריטים"

עו"ד יוסי פריינטי, המייצג את החשוד, טען כי מרשו עובד כקבלן משנה של עמידר ונמצא בזירה כחלק מתפקידו. לדבריו, החשוד קיבל אישור מאחד הממונים לקחת שני פריטים מהחנות, וכי אין לראות בכך הסגת גבול פלילית. "מרשי ללא עבר פלילי. לפי החוק, עבירות רכוש אינן מקימות עילת מעצר – כפי שהשופט עצמו ציין", אמר עו"ד פריינטי.

 

תגובת עיריית רחובות: "עיריית רחובות וחברת עמידר פועלות בשיתוף פעולה מלא, תוך תיאום ושקיפות, לסייע בהתמודדות עם האירועים הקשים שפקדו את העיר, ומתוך אחריות ציבורית משותפת כלפי התושבות והתושבים. בהמשך לפניות התקשורת נבהיר: האדם שנעצר אינו עובד עירייה, אינו עובד קבלן המועסק מטעם העירייה ואף לא הועסק על ידי חברת עמידר עצמה. מדובר בנהג שהועסק באופן פרטי וישיר על ידי קבלן משנה שעובד עם עמידר, מבלי שהדבר היה ידוע לעמידר או אושר על ידה. כלל העבודות שבוצעו במסגרת הירתמות חברת עמידר לטובת העיר רחובות ונעשו בתיאום מלא ובפיקוח הנדסי של העירייה, ובכפוף לנהלים מחמירים הנהוגים במצבים רגישים אלה. נמשיך לפעול כתף אל כתף, במקצועיות ובאחריות, כדי להבטיח את שלום הציבור, לשקם את הנזקים שנגרמו ולסייע לתושבי העיר בשעה קשה זו".

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עקבו אחרינו

כתבות אחרונות