
לא קל להיות מילואימניקים. פתאום באמצע החיים אתם צריכים לארוז את התיק ולצאת למילואים של שבוע, שבועיים או אפילו חודש, כשאתם עוזבים מאחור עבודה, בית וגם משפחה. בדומה לחיילים הסדירים גם אנשי המילואים משרתים את המדינה בנאמנות. על מנת להודות להם על פעולתם, החליטה מדינת ישראל לאפשר להם לבצע הגשת תביעת מילואים כדי לקבל שכר.
אילו חיילי מילואים יכולים להגיש תביעת מילואים?
הגוף המטפל בהגשת תביעת מילואים הוא המשרד לביטוח הלאומי. לא כל אחד יכול להגיש את הבקשה. הגשת תביעת מילואים יכולה להתבצע במקרים הבאים: המגיש הוא משרת במילואים שאינו עובד, עובד אשר לא קיבל את שכרו כעבוד 3 שבועות, סטודנט הלומד באחד מהמוסדות להשכלה הגבוהה המוכרים בארץ, חייל העובד בשתי עבודות כשכיר ועצמאי, עובד שלא קיבל שכר כי מעסיקו ירד מנכסיו.
איך מגישים את הבקשה?
על פי רוב, מגישים בקשה לתביעת מילואים באופן מקוון. על מנת לעשות זאת, חשוב למלא טופס ולצרך אליו את כל המסמכים הדרושים דוגמת תלושי שכר או אישור לימודים כאשר מגיש הבקשה הוא סטודנט. מרגע הגשת תביעת מילואים, הבקשה עוברת בדיקה מדוקדקת ורק לאחר מכן מתקבלת תשובה.
ומה קורה אם מקבלים סירוב?
אין דבר מעצבן יותר מלקבל סירוב על בקשת תביעת מילואים. לאחר שעמלתם לאסוף את כל המסמכים הדרושים לכם, לפתע אתם מגלים כי הבקשה שלכם נדחית. ובכן, גם במצב כזה יש מה לעשות. עורך דין מנוסה ומקצועי יכול לסייע לכם להגיש את הבקשה כדי שאתם כאנשי מילואים תקבלו את כל מה שמגיע לכם. עורך דין המתמחה בנושא של תביעת מילואים מאפשר לכם לנשום לרווחה. הוא זה אשר מנחה אתכם לקראת כל התהליך, מעריך את סיכויי ההצלחה שלכם והסכום שתקבלו וכמובן עוזר לכם לאסוף את כל המסמכים הדרושים כדי להוכיח שאתם ראויים לפיצויים. כי הרבה פעמים הבקשה שלכם נופלת בין הכסאות בגלל הגשה בלתי נכונה של הטפסים או טופס שהחסרתם במהלך שליחת הבקשה המקוונת. עורך הדין יוודא שאתם מגישים את כל הטפסים שלכם ויאפשר לכם לנשום לרווחה כאשר תקבלו את הידיעה כי בקשתכם התקבלה וכי הפיצויים בדרך אליכם.