רחובות: בערב היסטורי ומרגש הושק הספר "כאלה היינו"
חברת מועצת העיר ודירקטוריון רשת חווית, ההיסטוריונית ד"ר רוני באום: "ד״ר מרדכי נאור מצליח בספרו בראש ובראשונה לספר סיפור טוב. סיפורו האישי שנשזר בסיפורה של העיר והמדינה בעשור הראשון"
מאות אנשים התכנסו השבוע אמש (שני) למפגש מרגש, שהוקדש להשקת ספרו החדש של ד"ר מרדכי (מוטק'ה) נאור, "כאלה היינו", שמספר את סיפורה של המושבה רחובות בשנות ה-50.
הערב הופק בשיתוף פעולה אתר הפרדסנות ע"ש מינקוב ורשת חווית, בניצוחן של כרמית רפפורט, מנהלת אתר הפרדסנות וסיגל לוי בן ישי, מנהלת רשת הספריות של חווית, כחלק מהמאמץ לשמר ולהחיות את המורשת ההיסטורית המפוארת של העיר רחובות.
המפגש התקיים תחת כיפת השמיים בחצר אתר הפרדסנות ע"ש מינקוב. את הערב פתחה ד"ר רוני באום, חברת מועצת העיר ודירקטוריון רשת חוויות, מחזיקת תיק ותיקים והיסטוריונית בזכות עצמה, שאמרה: "יש לי הכבוד להיות כאן הערב בהשקת ספרו של ד״ר מרדכי נאור. מכיוון שאני ילידת רחובות וגם חברת מועצת העיר רחובות וגם היסטוריונית – מבחינתי הספר הזה הוא ספר חובה וכך גם הערב הזה. אתם יודעים, ספרים רבים נכתבו על שנות החמישים במדינת ישראל על ידי חוקרים, היסטוריונים וסופרים, אבל הספר הזה מיוחד. יש בספר מבט מיוחד ומקורי על העשור הראשון בחייה של המדינה, מנקודת מבטו של נער שגדל בארץ בשנות החמישים, אבל בו בזמן של חוקר מנוסה, שכתב עשרות ספרים ומאמרים בנושא ארץ ישראל. לעיר רחובות, שבאותן שנים הופכת ממושבה לעיר יש מקום של כבוד בספר. אמנם ימי ילדותי ונערותי היו בשנות השישים השבעים אבל אני משוכנעת שהם מזכירים יותר את שנות החמישים מאשר את ימינו אנו. זה לא המקום להיכנס להשוואות בין דוריות, אבל אין ספק שהעשור הראשון ובמידה מסוימת גם השני, היו 'ימי התום'. ימים של חברה אידיאליסטית עם גאוות יחידה, עם ביטחון בצדקת הדרך, המסתפקת במועט. כאלה היינו מתאר תקופה שלא תשוב – תקופה בה הכל חדש, הכל ראשוני.
"על ההיסטוריה אמר בריאן פרל 'אנשים חושבים שהם רק רוצים לדעת את ה'עובדות'… בעוד מה שהם באמת רוצים זה סיפור'. ד״ר מרדכי נאור מצליח בספר זה, כמו בספריו הקודמים בראש ובראשונה לספר סיפור טוב. סיפורו האישי שנשזר בסיפורה של העיר והמדינה בעשור הראשון. ד״ר מרדכי נאור מאחלת לך בריאות ואריכות ימים וערב מהנה ומרתק".
ד"ר רוני באום, כרמית רפפורט וסיגל לוי בן ישי
בערב השתתפו רות אוטולנגי, בתו של ד"ר פוזנר, המנהל המיתולוגי של הגימנסיה (היום תיכון דה-שליט) ואביאל קרן, בן למשפחת קרוננברג המפורסמת, שסיפר על מעללי הנוער עם הטרזינות. יורם טהר לב שעשע את הקהל בסיפורים על חוויותיו מבית הספר בקיבוץ יגור באותן השנים ועופר גביש ליווה את הערב בשירי התקופה, אליהם הצטרף הקהל בשמחה.
צילום: רשת חוויות. בתמונה הראשית: ד"ר רוני באום וד"ר מרדכי נאור,