החשיבות של אבטחת מידע לעסקים קטנים ובינוניים: למה זה קריטי?

ofir

מתקפות פישינג, גניבת מידע וכופרות, הפכו בשנים האחרונות לתופעה מטרידה עבור רבים ובהם עסקים קטנים ובינוניים. איומים אלה יכולים להוביל לפגיעה ממשית בעסקים, בלקוחותיהם, במוניטין ובאופן פיזי. עסקים קטנים ובינוניים נחשבים לפגיעים במיוחד וזאת כיוון שהם מחזיקים מידע חשוב ולצד זאת רבים מהם לא מחזיקים במרכיבי חומרה, תוכנה וכוח אדם שיכולים למנוע נזקים.

למרות הסיכונים, חשוב לדעת כי כל העסקים ובניהם גם קטנים ובינוניים, יכולים להתמודד מול האיומים הללו. ניתן להגן על המידע הרגיש של העסק גם בלי להתחייב לעלויות גבוהות. כדי לגלות כיצד להגן על המידע הרגיש ואילו פתרונות יכולים לסייע לעסקים לייעל את המערך שלהם, שוחחנו עם צוות IT-START שחלקו איתנו מידע שכל עסק צריך לקרוא (למידע נוסף על IT START).

 

הפגיעות של העסקים הקטנים והבינוניים

בעוד שחברות גדולות יכולות להשקיע מאמצי זמן, כוח אדם וכסף בנושא אבטחת המידע, עסקים קטנים ובינוניים פגיעים יותר. חוסר בתקציב, טכנולוגיות מיושנות והעדר מודעות לאיומים, כולם עלולים להוביל לתקיפה שיכולה לפגוע בתהליכי העבודה, לחשוף נתונים רגישים ואף להרוס את העסק. פעמים רבות העסקים מסתמכים על פתרונות מדף בסיסיים בלי לבצע התאמות אישיות.

פעמים רבות העסקים משתמשים במערכות מיושנות ולא מאובטחות וזאת בשל חוסר הבנת הנושא. חשוב לדעת כי ככל שמערכת האבטחה ישנה יותר, כך הסיכון לפרצות עולה והפגיעה עשויה להיות משמעותית. לא פעם עולה השאלה היכן בעצם החולייה החלשה ולרוב התשובה תהיה כוח האדם.

העובדים בעסקים הקטנים והבינוניים לא מקבלים את ההנחיות וההדרכות הנחוצות לשמירה על העסק. רבים לא מודעים לפגיעות אבטחת המידע, לא מכירים את הסיכונים כמו מתקפות פישינג והם עצמם עלולים להיות אלו שמוסרים מידע רגיש, בלי להיות מודעים לכך. עסקים אשר רוצים לשפר את מערך ההגנה שלהם צריכים להתחיל ממודעות ולבחור בחומרות ותוכנות שיעניקו להם הגנה.

 

אבטחת מידע – לא רק לחברות גדולות

בעבר, נושא אבטחת המידע נתפס כעניין של החברות הגדולות בלבד. אלו שמחזיקות בתקציבי ענק ויכולות להקצות כוח אדם למשימה. היום גוברת ההבנה כי הפגיעה יכולה להיות כלפי כל אחד ובכל מקום, בבית, בעסק הקטן והבינוני. גורמי התקיפה יודעים שקל יותר לחדור אל ארגונים דלי משאבים ויודעים שפעמים רבות הם מחזיקים במידע רגיש.

חשוב להבין כי מתקפות סייבר מכל צורה עשויות להוביל לפגיעה חמורה. הן יכולות לפגוע מבחינה כלכלית, להוביל להשתקה של העסק, לפגוע באמון הלקוחות ובמוניטין העסקי. מכאן ברור כי העסקים חייבים להתייחס לנושא מוקדם ככל האפשר ולוודא כי יש להם מערך הגנה מעודכן ומותאם לאופן הפעילות.

למרות שהנושא יכול להישמע מפחיד, כדאי לדעת כי התמודדות עם איומי סייבר לא חייבת להיות יקרה ומורכבת. היום ישנם פתרונות מתקדמים שבתכנון נכון והטמעה מתאימה יוצרים את ההגנה הנדרשת. שילוב של חומרות נכונות, תוכנות מעודכנות והדרכת עובדים, מאפשרת להימנע מסיכונים ולשמור על רציפות עסקית ללא הפרעות בלתי צפויות.

 

כך עסקים קטנים ובינוניים יכולים להגן על העסק שלהם

לצד האתגרים השונים של עסקים קטנים ובינוניים, יש להכיר את הפעולות הפשוטות אך הקריטיות שעסקים יכולים לעשות כדי להגן על המידע שלהם. על עסקים להתקין מערכות חומת אש ותוכנות אבטחה מתקדמות, אלו פתרונות אשר מספקים קו הגנה ראשוני מפני חדירות זדוניות ומתקפות סייבר וזאת בתנאי שאותן מערכות מעודכנות אחת לתקופה.

העסקים חייבים להדריך את העובדים בנושא ולהקפיד על מדיניות סיסמאות חזקה. ניתן לשלב אימות דו שלבי שיכול להפחית משמעותית את סכנות הפריצה. נושא חשוב נוסף שדורש תכנון והתאמת מערכות הוא גיבוי שוטף של הנתונים, בענן מאובטח או במקום פיזי נפרד וזאת כדי להבטיח שחזור מידע במקרה הצורך ובאופן מידי. עסקים צריכים אחת לתקופה לבצע סקירה, לבדוק כי התוכנות שלהן מעודכנות ולקבוע האם יש להחליף את החומרה. בצורה זו ניתן למנוע פגיעה.

עסקים קטנים ובינוניים חשופים יותר למתקפות סייבר בעיקר בשל חוסר משאבים וידע. ניתן לשנות את המצב על ידי התייעצות עם חברה מקצועית, תכנון נכון של המערכות הנדרשות, עדכונים שוטפים, הדרכות עובדים ויצירת פרוטוקול עבודה שכולם יודעים כיצד לפעול על פיו. יש לזכור, האיומים קיימים, אך העסקים יכולים וצריכים להגן על עצמם כשמניעת פגיעה תהיה תמיד משתלמת ופשוטה יותר מהתמודדות איתה.

חזרה לעמוד הבית

תגובות

עקבו אחרינו

כתבות אחרונות