יום הבטיחות בעבודה העולמי חל השנה, כמו בכל שנה, היום, יום שישי ה-28 באפריל, ציון יום הבטיחות העולמי הוא מסורת שארגון העבודה הבינלאומי, ה־ILO, החל בה בשנת 2003.
יום הבטיחות והבריאות בעבודה העולמי הוא יום שמוקדש לקידום המודעות והדאגה לתנאים בטוחים לעובדים במקום עבודתם.
הוא החל כיום הבינלאומי המציין את הקרבנות של תאונות העבודה בעולם, אך הארגון שינה את ייעודו וקבע את היום כיום הבטיחות והבריאות בעבודה העולמי, כדי לשים דגש על פעילות למניעת תאונות עבודה ומחלות מקצוע ושמירה על בריאות העובדים.
גם בישראל מתים מדי שנה עשרות עובדים בתאונות עבודה. עשרות פועלי בניין נופלים אל מותם מדי שנה במהלך בניית בתים חדשים. גם במפעלים נהרגים מדי שנה עשרות פועלים בתאונות מחרידות.
בישראל קיים המוסד לבטיחות וגיהות אשר מטרתו לנהל פעולות הסברה והדרכה, לערוך ולפרסם מחקרים, לסייע לבחירת נאמני בטיחות ולהקמתן של ועדות בטיחות ולהדריכן, לסייע למנהל הבטיחות והבריאות בפעולותיו, לייעץ לשר הכלכלה בעניינים הנוגעים לבטיחות ולגיהות, ולהעניק תעודות הצטיינות בכל הנוגע לבטיחות ולגיהות במקום העבודה.
המוסד לבטיחות ולגיהות, במסגרתו החוקית הנוכחית, הוקם בשנת 1954 מתוקף חוק "ארגון הפיקוח על העבודה התשי"ד 1954". המוסד הנו תאגיד ציבורי ששירותיו ניתנים ללא כוונת רווח (מלכ"ר). המוסד לבטיחות ולגיהות הוקם על בסיס גופים, חוקים ותקנות שהיו קיימים בארץ ישראל עוד לפני הקמת המדינה. בשנת 1946 פורסמה פקודה מנדטורית שנקראה "פקודת הבטיחות בעבודה", אשר עקרונותיה היוו בסיס לקידום נושא הבטיחות בעבודה ושמירה על בריאותו ועל חייו של האדם העובד. פקודה זו נתנה זריקת חיזוק למוסדות שהוקמו עוד בתחילת שנות השלושים ושטיפלו בנושא הבטיחות בעבודה במסגרת של מוסדות ההסתדרות הכללית, תעשיינים והסוכנות היהודית.