הלמ"ס: השכר הממוצע עמד במארס על 10,449 שקל-עלייה של 5%

ארז שרווינטר

בעלים, מנכ"ל ועיתונאי בקבוצת ניוז

עדין שני שלישים מהשכירים משתכרים פחות מהשכר הממוצע. הענפים עם המשכורות הגבוהות ביותר – הייטק ותקשורת

בחודש מארס 2017 עמד השכר הממוצע למשרת שכיר ישראלי על 10,449 שקל (במחירים שוטפים) – כך מדווחת היום (ד') הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. מגמת עליית השכר במשק נמשכה ברבעון הראשון של השנה,. ענפי המנהל הציבורי הובילו את המשק בתוספת המשרות בעוד שהחקלאות ממשיכה לאבד משרות. עם זאת, גם במרץ עדיין שני שלישים מהשכירים במשק השתכרו פות מהשכר הממוצע.
עליות שכר בולטות נרשמו בענף פעילויות בנדל"ן – שם עלה השכר ברבעון הראשון ב-13.3% בחישוב שנתי בחודשים ינואר-מארס 2017 בהמשך לעלייה של 13.1% ברבעון הרביעי 2016. בענף מידע ותקשורת, לעומת זאת, ירד השכר הממוצע למשרת שכיר במחירים קבועים ב-3.2% בחישוב שנתי בחודשים ינואר-מארס 2017 לעומת עלייה של 0.3% בחישוב שנתי בחודשים אוקטובר-דצמבר 2016.

בחודשים ינואר-מארס 2017 עלה מספר משרות השכיר ב- 0.4% בחישוב שנתי, בהמשך לעלייה של 1.4% בחישוב שנתי בחודשים אוקטובר-דצמבר 2016. המגזרים שנהנו מהתוספת הגדולה ביותר במשרות היו מנהל מקומי, ציבורי וביטחון וביטוח לאומי – בהם עלה מספר משרות השכיר ב- 2.8% בחישוב שנתי ברבעון הראשון של השנה בהמשך לעלייה של 2.2% ברבעון הרביעי של 2016. בענף חקלאות, ייעור ודיג ירד מספר משרות השכיר ב-3.5% בחישוב שנתי ברבעון הראשון בהמשך לירידה של 3.2% ברבעון האחרון אוקטובר-דצמבר 2016.


השכר הגבוה ביותר היה בענפי ההייטק והתקשורת, עם שכר ממוצע של 21,399 שקל בחודש, ולאחר מכן בענפי הביטוח והפיננסים עם 20,674 שקל בחודש. במערכת החינוך השכר הממוצע עמד על 7,670 שקל בחודש ובשירותי בריאות, רווחה וסעד על 8,549 שקל בחודש.
על פי הלמ"ס, מספר משרות השכיר ברבעון הראשון עלה ב-0.4% בלבד, אחרי עלייה של 1.4% ברבעון הרביעי של השנה

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עקבו אחרינו

כתבות אחרונות