הפגנה: למרות מציאת פיתרון בין העירייה למנהלת ביה"ס הגיעו הורים להפגין ברחבת העירייה

ארז שרווינטר

בעלים, מנכ"ל ועיתונאי בקבוצת ניוז

הורים מבית ספר הפתוח- השיטה הפגינו הבוקר (רביעי) מחוץ לעירייה כמחאה על פיצול ילדיהם ברחבי העיר בעקבות בניית מבנה חדש.

ההורים: " הצענו לעירייה מספר פתרונות ראויים, אך הם הולכים לרמוס את האידיאולוגיה של החינוך הפתוח".

בעירייה מגיבים: "הפתרון שנבחר לבסוף עלה דווקא בישיבה משותפת מצד מנהלת בית הספר".

 

ועד הורים מבית ספר הפתוח "השיטה" כבר תקופה ארוכה מנהלים מו"מ עם עיריית רחובות בנוגע להעברת 400 תלמידי בית ספר יסודי ותיכון מכיתה א' עד י"ב עקב הריסת בית הספר האכול אזבסט בעוד 8 ימים ובנייתו מחדש. הדחפורים עוד מעט עולים על בית הספר ובצדק.

ההורים סיפרו: " במסגרת ההסכם מול העירייה הוחלט שהשיפוץ יחל אך ורק בכפוף למציאת מבנה חלופי הולם, לכלל שכבות הגיל של בית הספר. בפועל גילינו לאחרונה ששכבות הגיל יפוצלו למקומות לימוד שאינם ראויים. התהליך המדובר יערך כשנה וחצי במהלכו תלמידי התיכון, יפוצלו מתלמידי היסודי ויישארו בתוך מסגרת בית הספר שיהפוך להיות אתר בנייה בעוד שהחצי השני (היסודי והגן) עובר לבית ספר באזור אחר של העיר שבנייתו טרם הושלמה וספק אם תושלם עד ה-1 בספטמבר".

הפגנת הורי בית ספר השיטה

"למעשה 400 ילדים הולכים לשהות שנה וחצי בתוך אתרי בנייה בהם הילדים יהיו חשופים להריסה ופינוי של מבנים מלאים אזבסט שיתפזר באוויר, לסכנות של פיגומים, הריסות, עבודות חשמל מסכנות חיים, חשופים לרעש עצום ובלתי סביר שיגרום לאי שקט ולחץ לתלמידים, פועלים שמסתובבים חופשי, כלי עבודה שיהיו מפוזרים בשטח ויהיה בלתי אפשר למנוע מילדים סקרנים להתקרב.

מנהלי שני בתי הספר הסכימו לתוכנית פינוי לא ראויה בלחץ של עיריית רחובות שטוענת שהגיעה להסכמה עמם בנוגע לפתרון הזה. בפועל המנהלים לכודים בין הפטיש לסדן. במיוחד לחטיבה ולתיכון הוצאו פתרונות גרועים. ההורים הקימו כעת קול צעקה כיוון שלא לקחו חלק בהחלטה ועל כן לא נתנו הסכמתם למצב הנוכחי".

*קיים פתרון קל להשגה שאינו מסכן את הילדים* – להשיג ארכה לפרויקט הבינוי של הבית ספר לשנה אחת שתאפשר למצוא פתרון מתאים לכלל בית הספר. זה אומר שהתלמידים יישארו שנה בבית הספר הקיים. בינתיים העיריה תתאמץ למצוא פתרון.

ראוי לציין כי בית הספר הפתוח "השיטה" פועל בצורה שלא מחייבת תלמידים להיכנס לשיעורים ועל כן התלמידים שוהים זמן לא מבוטל בחצר – כך שהם ישהו זמן רב באתרי הבנייה השונים.

כרגע כאמור העירייה טוענת שכבר הושגו הסכמות ומבחינתה לא מוכנים לנקוף אצבע לרווחתם ולביטחונם של הילדים ומעדיפים להוציא לפועל את התכנית המסוכנת עבור הילדים".

ההורים סיכמו: "ברור שהעירייה הציעה פתרון, רק שהוא לא מתאים בעליל לאופי ביה"ס. אם מחר ירצו להרוס ביס דתי, האם הגיוני שיפנו את הבנים ללמוד יחד עם הבנות? לא, מכיוון שזה יפגע באידיאולוגיה ובאמונה שלהם וזה כמובן ברור ונכון. אז למה כאשר זה מגיע לאידיאולוגיה של החינוך הפתוח ניתן לרמוס?".

 

 

מהעירייה נמסר: "בניית האגף החדש של בי"ס השיטה מגיעה לאחר שנים של מאבק מצד העירייה מול משרד החינוך ומשרד האוצר לביצוע המהלך, על מנת להעניק לתלמידי בית הספר את התשתית הטובה ביותר ללימודים. עיריית רחובות עשתה הכל – בשיתוף ההורים ובעידודם- עד שמשרד החינוך הכיר בצורך להרוס את המבנה הקיים כדי לבנות חדש. הנהלת ביה"ס והנהגת ההורים היו שותפים לכל תהליך התכנון לקראת הבניה, לרבות שותפות בתהליך הגשת הפרוגרמה לאישור משרד החינוך. ברור כי בניית מבנה חדש במקום מבנה ישן משמעותה פינוי לתקופת הביניים, שלאחריה ייהנו התלמידים ממבנה חדש. עיריית רחובות נערכה להריסת מבנה ביה"ס הישן ובניית ביה"ס חדש מבעוד מועד, בחנה את כל החלופות האפשריות והציעה הצעות בשיח ישיר ומכבד עם מנהלי ביה"ס הפתוח וההורים. הפתרון שנבחר לבסוף עלה דווקא בישיבה משותפת מצד מנהלת בית הספר שהציעה כי החטיבה הבוגרת תישאר באגף הישן בבית הספר שלא ייהרס לצורך הבנייה, בעוד שהחטיבה הצעירה תלמד בתקופת הבנייה במבנה ביה"ס החדש בשכונת חצרות המושבה. צר לנו שההורים בוחרים להיאבק מול העירייה במקום להיות שותפים בתהליך משמעותי, שלא קורה בערים אחרות".

 

חדשות רחובות ניוז

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עקבו אחרינו

כתבות אחרונות