הצעה לסדר של מתן דיל: תכנון אסטרטגי לעיר רחובות

ארז שרווינטר

בעלים, מנכ"ל ועיתונאי בקבוצת ניוז
עו"ד מתן דיל

חבר המועצה מתן דיל פנה במכתב לראש העיר רחמים מלול .בבקשה לקיים דיון בישיבת המועצה הקרובה שתיערך ביום רביעי הקרוב בנושא תכנון מהיר לתוספת של כ-80 אלף תושבים.

"איך אפשר לבקש בכלל להגדיל את העיר בצורה כה משמעותית בלי דיון מקדים?". כך התייחס הבוקר (ראשון) חבר מועצת העיר,מתן דיל שהוסיף באותה נשימה "האם נלקח בחשבון כיצד הפיתוח והבנייה העתידית ישפיעו על ההכנסות של העיר והתנהלותה הכלכלית?". לאור האמור שיגר דיל מכתב לראש העיר רחמים מלול  בדרישה להצעה לסדר לקראת ישיבת המועצה הקרובה שתתקיים ביום רביעי הקרוב. וזאת במטרה לשתף את הציבור ,חברי המועצה וחברי  ועדת התכנון בבקשות שהגיש ראש העיר בהליך תכנון מהיר לתוספת של כ-80 אלף תושבים. "אני הראשון שאברך על התפתחותה ושגשוגה של העיר אך חייבים לעשות זאת בצורה נכונה וכחלק מתכנית אסטרטגית לפיתוח העיר רחובות". הבהיר דיל לנסיבות שהביאו אותו להצעה לסדר.

דיל פנה למלול במכתב שם נאמר : "ב-7 למאי 2018 אושרו בקבינט הדיור, לבקשת עיריית רחובות בראשותך, שלוש בקשות לבניית שכונות מגורים גדולות היקף, במסלול אישור מהיר למתחמים מועדפים לדיור (ותמ"ל) – א. מתחם מזרחי המונה כ-6,000 יחידות דיור, ב. מתחם צפוני (אזור תעשייה הורביץ) המונה כ-15,000 יחידות דיור, ג. מתחם דרומי המונה כ-5,500 יחידות דיור.

משמעות הדבר היא שהעיר רחובות עתידה להוסיף 50% מכמות יחידות הדיור היום, בתכנון מהיר.

עד היום, 7 חודשים מקבלת ההחלטה, לדאבוני, לא התקיים בנושאים אלה, נושאים כה משמעותיים אשר עתידים להשפיע על עתידה של רחובות ולשנות את פניה, כל דיון במועצת העיר או בוועדה המקומית לתכנון ולבנייה, כדי להציג את התכניות, משמעותן, קצב מימושן, והשפעתן על נושאים כמו תחבורה, תעסוקה, חוסנה הכלכלי של העיר ואיכות החיים של תושביה. לא התקיים שום דיון ציבורי של הנהלת העיר על נחיצותן של התכניות ועל השלכותיהן – לטוב ולרע.

למותר לציין כי תוכניות אלו מצטרפות לשורה של תוכניות בנייה שכבר מקודמות כיום על ידי העירייה. הידועה שבהן היא התוכנית לפינוי־בינוי שכונת קריית משה,  כ־9,000 דירות חדשות נוספות על 2,000 הדירות הוותיקות הקיימות כיום בשכונה. תוכנית פינוי בינוי אושיות, תוספת של כ3000 יחידות דיור. תוכנית להתחדשות לב העיר רחובות, המבוססת בין היתר על הוראות תמ"א 38, ובה פוטנציאל להוספת כ־5,500 דירות באזור לב העיר; ועוד כ־2,500 דירות לאורך רחוב הרצל.

בהקשר זה חשוב לציין:

  1. לעיר רחובות אין עדיין נכון להיום תכנית מתאר כוללנית.
  2. תכניות ותמ"ל מחוייבות למימוש מהיר וללא שלביות.

אני חרד לעתידה של העיר רחובות וחושש לעתידנו הכלכלי.

היום אנו גרעוניים בנוגע לאיזון ההכנסות בין מגורים לבין מסחר ותעשייה.

קצב המימוש לבנייה למגורים כמובן מהיר יותר מבנייה של מסחר ותעשייה. ביקוש והיצע.

לא ניתן לתכנן בינוי למגורים בהיקפים כל כך גדולים ללא תכנית כוללת שתתייחס כמובן בין היתר לצמצום "הגרעון" ולשיפור היחס שבין בנייה למגורים לבין מסחר ותעשייה, הוספת שטחים פתוחים, מבני ציבור, דרכי גישה וכו'.

הצעה לסדר –

מועצת העיר מחליטה לקיים ישיבה בה:

  1. יוצגו התכניות המקודמות והחזון שעמד לנגד עיניי ראש העיר.
  2. יתקבל מידע וסטטוס עדכני של מצב התכניות.
  3. תתקבל חוות דעת והערכה של השפעת התכניות וקצב מימושן על מערך התחבורה, התעסוקה, התקציב העירוני (הכנסה והוצאה לתושב).
  4. יוצג מידע אודות הסכם גג ההולך ומתגבש – היקפו ותכולתו.
  5. יתקיים דיון ציבורי של מועצת העיר לגבי נחיצות התכניות, תעדופן על פני תכניות אחרות המוקדמות.
  6. לקבל החלטה על גיבוש תכנית אסטרטגית לפיתוח העיר רחובות. תכנון כולל אשר יבטא את חזונה התכנוני של העיר לפני אישור וקידום הותמ"לים". 

מעיריית רחובות נמסר בתגובה:"ההצעה לסדר תידון במסגרת ישיבה של מועצת העיר, כמקובל".

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עקבו אחרינו

כתבות אחרונות