התושבים ניצחו: המשרד להגנת הסביבה התייצב לצד התושבים ומנע את הקמת מפעל תדיראן סוללות

ארז שרווינטר

בעלים, מנכ"ל ועיתונאי בקבוצת ניוז

הישג גדול לתושבי ברנר והאזור: המשרד להגנת הסביבה התייצב לצד התושבים ומונע את הקמת מפעל תדיראן סוללות.

לאחר מאבק עיקש נגד הקמת מפעל מסוכן בסמוך ליישוב, המשרד להגנת הסביבה קיבל את טענות התושבים במלואן והורה שלא להתיר לתדיראן סוללות להקים את המפעל במיקום המיועד; "זהו ניצחונם של השכל הישר וההבנה שהאינטרס הציבורי ושלום הציבור חשובים מכל שיקול כלכלי זה או אחר" אמרה הדר אונה, מובילת המאבק.

שנים של מאבק מורכב ועיקש הובילו את תושבי ברנר והסביבה להישג גדול במאבק על עתיד האזור. בסוף השבוע שעבר, מנהל המחוז מטעם משרד להגנת הסביבה, גדעון מזור, הכריז במכתב למנכ"ל 'תדיראן סוללות' וגורמים נוספים, כי לאחר בדיקה נוספת של אופי החומרים המסוכנים בהם המפעל משתמש, מרחקי ההפרדה בין המפעל המיועד לבתי התושבים ואזורי מסחר ובילוי, הגדרת השטחים הסמוכים על ידי ועדות תכנון ועוד– התכנית להקמת המפעל אינה עומדת במדיניות המשרד ולכן הוא שולל את הקמתו במיקום המבוקש. כעת, ועדת הערר לתכנון ובניה מחוז מרכז, שדנה בהיתר הבנייה של המפעל הניתן בכפוף לאישור השימוש בחומרים מסוכנים מצד משרד ההגנ"ס, צפויה לקבל החלטה בהסתמך על ההתפתחויות האחרונות.
"חמושים בצדקת דרכינו, בהוראות הדין ובשכל הישר, ביקשנו למנוע ליקוי מאורות המאפשר להקים מפעל כה מסוכן בסמוך לריכוזי אוכלוסייה ובאזור שוקק חיים, וזאת לאחר שהדרישה להעתקתו ממיקומו הנוכחי מלכתחילה, נעוצה באותה סכנה ממש לאוכלוסייה הנמצאת בקרבתו" פתחה הדר אונה, מובילת המאבק, בפנייה לתושבים. "המאבק כלל התנהלות ענפה מול המשרד להגנת הסביבה, במטרה לסכל את הניסיון של תדיראן סוללות לקבל היתר להחזיק את החומרים המסוכנים. פעילות זו כללה התכתבויות מרובות, פגישות והכנת חוות דעת מקצועיות שחלקו על סקר הסיכונים שהגישה תדיראן."
"אתמול נודע לנו שהמשרד להגנת הסביבה החליט לקבל את מלוא טענותינו ולא לאשר לתדיראן להקים את המפעל בסמוך לגבעת ברנר. אנו רואים זאת כניצחון ענק למאבק אותו ניהלנו בשם הקהילה כולה, ובעיקר ניצחונם של השכל הישר וההבנה שהאינטרס הציבורי ושלום הציבור חשובים מכל שיקול כלכלי זה או אחר. בהזדמנות זו נבקש להודות לכבוד השרה גילה גמליאל ולמנכ”ל משרדה מר דוד יהלומי, שתחת הנהגתם, המשרד להגנת הסביבה קיבל החלטה חשובה, מקצועית, עניינית ובעיקר כזו הרואה את טובתו של הציבור מעבר לכל שיקול אחר. בנוסף, נבקש להודות לראש המועצה, דורון שידלוב ששם לנגד עניו את בריאות ואיכות חיי התושבים וליווה אותנו לאורך כל הדרך במאבק החשוב." המשיכה אונה בפנייתה לתושבים.

"לצד האושר מההישג הכביר, אנו מבקשים להישאר עם רגליים על הקרקע. המאבק עוד לא תם ועוד נכונו לנו אתגרים. נמתין בשקיקה לראות את יסודות המפעל מוקמים במקום חלופי, שאינו מסכן את הציבור. עד אז, נמשיך להיאבק למען הכלל. אין זו אלא חובתנו המוסרית." סיכמה אונה.
ד"ר גלית אינברט המתמחה במדיניות ורגולציה סביבתית ומלווה את המאבק הוסיפה כי "מדובר בהישג גדול הנותן תוקף למדיניות המשרד למנוע סיכון לסביבה ולציבור מחומרים מסוכנים. זאת כחלק מלקחי העבר של תכנון לקוי וקירבה מסוכנת בין מפעלים מסוכנים לאוכלוסייה. ההחלטה מצביעה על הכשלים בסקר של היזם ועל השימושים הציבורים המובהקים בצמידות לקרקע שנרכשה על ידי תדיראן. יש לקוות שתדיראן יסיקו מסקנות ויאתרו מיקום אחר למפעל המסוכן תוך בדיקה מראש של הוראות ההפרדה מאוכלוסייה, כפי שנדרש מהם במדיניות".

כזכור, תושבי מועצה אזורית ברנר והאזור פתחו במאבק נגד העברתו והרחבתו של מפעל 'תדיראן סוללות', הפועל כיום בקריית עקרון, לאזור צפוף אוכלוסין הסמוך לביה"ס האזורי ברנר, בתי תושבים ואזור מסחר ובילוי. בשל הקרבה והחשש מדליפת החומרים הקטלניים אותם המפעל מאחסן ובהם משתמש בהליך הייצור, התושבים דרשו את העברתו למקום תעשייתי מרוחק. חשיפה לחומרים אלו עלולה לגרום לפגיעות קשות ומוות בתוך דקות ספורות מרגע החשיפה.

 

לחדשות נוספות מרשת ראשון ניוז ולעדכונים שוטפים.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עקבו אחרינו

כתבות אחרונות