ועדת בטיחות – כיצד היא תורמת לבטיחות בחברה

bestlinks111

מתוקף תקנות ארגון הפיקוח על העבודה 1960, במקומות עבודה שבהם 25 עובדים או יותר על המעסיק להקים ועדת בטיחות וזאת בכדי לקדם סביבת עבודה בטוחה ולמנוע מקרים של תאונות עבודה. התפקיד של הוועדה הוא בין היתר לברר את הנסיבות של תאונה שאירעה במקום העבודה, להמליץ על שיפורים בתחום הבטיחות ועוד. ועדת בטיחות גם תילווה אל מפקח העבודה בסיור שהוא יערוך במפעל. חשוב מאוד למנות את הוועדה המדוברת ואין לוותר עליה וזאת בשל העובדה שיש לה חשיבות רבה ביותר לבטיחות של העובדים במקום העבודה.

 

מה צריך לדעת על הקמת ועדת בטיחות?

ועדת בטיחות תכלול נציגים של המעסיק ונציגים של העובדים. כמות הנציגים מכל צד תהיה זהה.

בנוסף לכך תכלול הוועדה המדוברת ממונה בטיחות. את נציגי העובדים ימנה ועד העובדים ואם אין ועד הרי שהעובדים יבחרו בעצמם את הנציגים באספה מיוחדת שהם יכנסו לשם כך. נציגי העובדים בוועדת בטיחות ישמשו גם נאמני בטיחות במפעל.

כאשר בוחרים את הנציגים חשוב מאוד לקחת בחשבון את הוותק שלהם ואת מידת ההבנה שלהם בנושאי בטיחות בעבודה. נציגי הוועדה ייבחרו לתקופה של שלוש שנים ולאחר מכן ניתן לבחור בהם שוב.
במקרה שלא נבחרים נציגים משני הצדדים, מפקח העבודה האזורי רשאי לדרוש מכל צד שימנה נציגים. במידה והדרישה לא נענית הוא רשאי למנות נציגים בעצמו והם יכהנו כנציגי הוועדה עד לבחירת נציגים קבועים. חברי הוועדה יבחרו יושב ראש ברוב קולות. בהיעדר רוב יכהנו שני יושבי ראש ושניהם ינהלו את הוועדה לפני תוכנית שתקבע הוועדה.

מזכיר הוועדה ידווח למפקח העבודה האזורי על הקמת הוועדה וכן על כל שינוי בהרכב שלה וכן המזכיר ישלח למפקח של העבודה באזורי פרוטוקול של ישיבות הוועדה או את התמצית שלהם חברי הוועדה יקבלו הדרכה ממדריכי המוסד לבטיחות וגהות כיצד יש לנהל את ישיבות הוועדה.

תפקידי הוועדה והסמכויות שלה

וועדת הבטיחות תמליץ על דרכים לצורך שיפור הבטיחות במקום העבודה וכן תייעץ בקביעת כללי בטיחות. הוועדה תחקור את הגורמים לתאונות עבודה שאירעו במקום העבודה ובתום התחקיר היא תמליץ על דרכים למניעת הישנות של תאונות דומות.
הוועדה תקבל דוח מנאמני בטיחות וכן תבקר ותתאם את הפעולות שלהם. הוועדה תתכנס לפחות שמונה פעמים בשנה.

ובמידה והיא לא התכנסה חייב ממונה בטיחות שבמפעל לכנס אותה. במקרה זה יקבע הממונה את מועד הכינוס וסדר היום של הוועדה.

הוועדה תתלווה למפקח העבודה בסיור במפעל, הוועדה רשאית להמליץ למעסיק לנקוט אמצעים משמעותיים כנגד עובד אשר הפר את כללי הבטיחות.
בין היתר היא רשאית להמליץ לנכות לעובד שכר של עד שבוע ימים, להפסיק את העבודה שלו למשך פרק זמן של עד שבועיים, להעביר את העובד לתפקיד אחר, לפטר עובד שלא נמצא עבורו תפקיד אחר ועוד.

המעביד רשאי לנקוט את כל האמצעים שעליהם המליצה הוועדה אך הוא לא חייב לעשות זאת. אם הוא קיבל את ההמלצות של הוועדה לנכות לעובד שכר, עליו להעביר את סכום הניכוי לוועדה לצורך קידום הבטיחות במפעל.

מהם החובות של המעסיק מול ועדת הבטיחות?

המעביד נדרש להקל על ועדת הבטיחות במילוי התפקיד שלה ואסור לו לפגוע בתנאי העבודה של חברי הועדה בשל פעילותם בה.

במקרה של חילוקי דעות בעניין המדובר ניתן לפנות לשר העבודה והרווחה. המעביד חייב לקיים את הנחיות הוועדה בנושאים של תאונות עבודה, שיפור הבטיחות וקביעת כללי בטיחות בעבודה. במקרה שהמעביד איננו מיישם את ההנחיות של הוועדה הרי שמפקח העבודה האזורי רשאי להורות לו לעשות זאת באמצעות צו.

חברת צמח בטיחות בעלת מדריכים מקצועיים, בעלי ניסיון רב בתחום הבטיחות. כל מדריכי החברה בעלי הסמכות ואישורים מתאימים להדרכות בתחומי בטיחות שונים.

בחברת צמח בטיחות בע"מ קיימת האפשרות לבצע קורס נאמני בטיחות ולהכשיר את חברי ועדת הבטיחות בצורה המקצועית ביותר. הקורס של חברת צמח בטיחות מאושר על ידי משרד הכלכלה והעבודה. לשיחת ייעוץ ללא עלות ולתיאום הדרכה מותאמת לאופי עבודתכם,

צרו קשר עם חברת צמח בטיחות בע"מ.

 

 

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עקבו אחרינו

כתבות אחרונות