זיכרון בסלון: עדויות מרגשות במרכזי רשת חוויות ברחובות
אמש (ראשון) התקיימו אירועי "זיכרון בסלון" במרכזי רשת חוויות ברחובות, בהשתתפות ניצולי וניצולות שואה ששיתפו את סיפורם האישי והמרגש בגוף ראשון בפני הקהל. בין המשתתפים נכחו מירי בלוי, מנהלת חוויות תנופה, ומנכ״ל רשת חוויות גולן ביטון, שהגיעו לכבד את זכר הנספים ולהאזין לעדויות מעוררות השראה.

במסגרת האירוע “מחבואים – לא משחק ילדים”, נשמע סיפורה האישי של ניצולת השואה לאה זמין (כהן), שסופר על ידי כלתה אפרת זמין, שגרירת זיכרון, אשר העבירה בגוף ראשון את חוויותיה כילדה יהודייה בהולנד הכבושה. ברשת חוויות הדגישו את חשיבות המפגשים האינטימיים, המאפשרים חיבור אישי ועמוק לסיפורי השואה והעברתם לדורות הבאים.

בסיום הודו למירי בלוי על האירוח ולצוותים על ההפקה הרגישה, וכן לאפרת זמין על עדות חזקה ומשמעותית. המסר המרכזי של הערב: הזיכרון חי – ואנו מחויבים להמשיך ולהעביר את הלפיד הלאה.






