
חנניה וינברגר המתמודד בראשות סיעה עצמאית "שרות לתושב" למועצת עיריית רחובות, פנה השבוע לראש העיר רחמים מלול בעקבות הנתונים על מיקומם הנמוך של תיכוני רחובות ברשימת ה"תיכונים המצטיינים". בעירייה מגיבים "אנו מציעים למר וינברגר ללמוד את הנתונים".
במכתב שכותרתו "הצטיינות מדאיגה" טוען וינברגר, "כי עם כל הכבוד להישג – זהו הישג מדאיג שחייב גם להדאיג את קברניטי העיר".
משרד החינוך קבע כי במדינה ישנם 292 תיכוניים מצטיינים {מהם 4 ברחובות שבחירתם הסבה שמחה וגאווה – ובצדק! – לקברניטי החינוך בעיר}, וכן קבע גם את שיבוצם של ה- 292 התיכונים ב- 4 רמות של מצויינות, לפי פרמטרים אובייקטיביים.
אף תיכון מרחובות לא שובץ באחת משתי הרמות הבכירות והגבוהות.
תיכון אמי"ת-המר, התיכון המצטיין ביותר שלנו, הוא היחיד שזכה ושובץ ברמה השלישית ובמקום … ה- 189 (!), כלומר, מיקומו הוא בתחתית השליש השני, (כל מאה תיכונים מהווים כשליש). ואילו שלושת התיכונים האחרים – ישיבת אמי"ת עמיחי, תיכון-טכנולוגי נעמ"ת ותיכון קציר – דורגו ברמה 4 הנמוכה, ובמקומות נמוכים עוד יותר, והם נמצאים בתחתית השליש האחרון, במקומות ה- 260, 269 ו– 288 מתוך 292 שנבחרו במדינה.
"נא השוו הישגים אלו לאולימפיאדה כאשר מדינת ישראל זוכה להגיע למקומות הללו".
וינברגר מציין כי איננו מפחית מעצם ההישג ו"ישנה התקדמות איטית וזוחלת ביחס לשנים קודמות, אבל "מעיר המדע והתרבות" ניתן היה לצפות ליותר, להישגים גבוהים יותר וברמות גבוהות יותר.
וינברגר: "רחמים מלול הטביע חותמו בקידומה של רחובות בתחומים שונים, הגיע הזמן שראש העיר יחליט החלטה מנהיגותית אמיצה ויציב לעצמו מטרה לאיזו רמה בכירה החינוך בעיר יכול וחייב להגיע".
לדבריו, הוא מצפה כי רחמים מלול לכשייבחר שוב לראשות העירייה בקדנציה הבאה, {היות ואין מועמד נגדי, וגם אם היה – מותר דווקא לי לומר זאת) הרי בנתונים העכשוויים – התוצאה ידועה מראש
וינברגר מציין את היותו של מלול איש חינוך בעברו ובעת היות חבר כנסת שימש גם יו"ר וועדת החינוך. וינברגר קורא למלול ש"ייקח על עצמו לעמוד בראש מערכת החינוך העירונית" והחינוך יהיה בראש סדר העדיפויות שלו".
מעיריית רחובות נמסר בתגובה: "אנו מציעים למר וינברגר ללמוד את הנתונים לפני שהוא יוצא בהכרזות.
מצבה של מערכת החינוך ברחובות מעולם לא היה טוב יותר, מגני הילדים והיסודיים ועד לתיכונים, היא קוטפת פרסים ואותות הצטיינות.
בשנת 2009 שיעור הזכאות לבגרות ברחובות עמד על 58.4% . בשנת 2018 הוא עומד על 82.4% על פי נתוני משרד החינוך, כלומר עליה עקבית ומשמעותית של 40%!
רשימת בתי הספר הזוכים שפורסמה בשבוע שעבר אינה רלוונטית לנושא, שכן היא מתייחסת למדדים של הישגים ערכיים וחברתיים, ובהתאם לשיעור השיפור המשמעותי ביותר שחוללו.
כך למשל לא מופיע בו תיכון קריית החינוך למדעים בעיר, שעומד בצמרת בתי הספר בישראל עם 100% שיעור זכאות לבגרות ובתי ספר מצטיינים נוספים בעיר".