ישיבה סוער: תקציב 2021 אושר ברוב קולות, באופוזיציה תקפו על אי מתן תשובות. התקציב נאמד על 1,113,000,000 ₪. רחמים מלול: " אנו מציגים תקציב מאוזן ואחראי שמבטא את המחויבות שלנו לתושבים. מתן דיל: " בסופו של דבר רחמים, אתה משאיר לנו עיריה במצב הרבה פחות טוב ממה שקיבלת".
ישיבת התקציב אושרה ברוב קולות אך לצד כעסים רבים מעברו של יו"ר האופוזיציה מתן דיל. טרם ההצבעה הפנה דיל מספר שאלות בקשר לתקציב אך בסיום דבריו לא קיבל תשובות מראש העיר רחמים מלול וטען כי ספק אם ההצבעה חוקית.
המועצה כאמור אישרה הערב את התקציב העירוני לשנת 2021 בהתאם להצעת התקציב, היקף התקציב השנה יעמוד על 1,113,000,000 ₪, המשקף עליה של כ- 2.3% מתקציב 2020, שעמד על 1,087,900,000 ₪ הגידול בתקציב נובע מגידול בעיקר בתחומי החינוך והרווחה.

ראש העיר, רחמים מלול: "פעלנו על מנת להכין את התקציב לשנה זו למרות אי וודאות, כדי להיות ערוכים על מנת להמשיך ולהעניק לתושבים את מלוא השירותים, כולל השירותים שנוספו עקב ההתמודדות עם הקורונה. אנו ממשיכים להגדיל את ההשקעה בחינוך בעיר כפי שעשינו תמיד, וכן ברווחה- בפרט בשנה זו. אנו מציגים תקציב מאוזן ואחראי שמבטא את המחויבות שלנו לתושבים, יחד עם הצורך לשמור על מסגרת מאוזנת. שנת 2020 הייתה שנה מאתגרת בריאותית וכלכלית. בפנינו עמדו אתגרים רבים הנוגעים לבריאות התושבים ורווחתם, אכיפה והסברה והתמודדות עם המצב במגוון דרכים. עשינו כל מאמץ על מנת לעמוד בהם יחד עם המשך מתן שירות שוטף לתושבים, התאמת שירותים שונים ומתן מענה ופתרונות -למצב הקיים. השלכות שנת הקורונה מתבטאות בכך שהכנסות העירייה הצטמצמו והוצאות העירייה גדלו – אולם אנו לא חסכנו במאומה על מנת לספק לתושבים את השירותים להם הם ראויים".
על-פי הנתונים המשוערים של ביצוע התקציב בשנת 2020, גם שנת 2020 צפויה להסתיים באיזון תקציבי, למרות הפגיעה בהכנסות כתוצאה מההתמודדות עם נגיף הקורונה. מנתוני משרד הפנים עולה כי העיר ממשיכה לגדול ולהתפתח, ומהווה עיר אטרקטיבית להגירה חיובית של זוגות צעירים לעיר. נכון לסוף שנת 2020 אוכלוסיית העיר מונה 156,467 נפש, המשקפת גידול של כ- 2500 איש לעומת אשתקד. במסגרת הגידול בתקציב עיריית רחובות לשנת 2021, נרשם גידול בהוצאות בתקציבים המיועדים לתחומי החינוך והרווחה. בתקציב שנת 2021 נלקחו בחשבון הכנסות העירייה המחולקות בין הכנסות עצמיות בהיקף של 63% והכנסות מתקציבי הממשלה השונים בהיקף של כ-37%. הכנסות העירייה העצמיות כוללות הכנסות מארנונה בשיעור של כ43%, הכנסות מתקציבי משרד החינוך (26%) משרד הרווחה (9%) , משרדי ממשלה אחרים וממקורות נוספים. הכנסות העירייה מקרנות הפיתוח לשנת 2020 מסתכמות בכ- 194 מיליון ₪. כ- 153 מיליון ש"ח מתוכם הושקעו בשנה החולפת בחידוש תשתיות ברחבי העיר, בשיפור חזות העיר, גנים ונוף, מוסדות חינוך ומבני ציבור , תשתיות ניקוז, שיפוצי קיץ במוסדות חינוך, חידוש כבישים ומדרכות וסלילתם ועוד.

חבר המועצה פנחס הומינר, מחזיק תיק הכספים: "חרף אתגרי הקורונה, הבאנו תקציב ראוי המשקף את השירות לתושב תוך השקעה רבה בחינוך, תשתיות ורווחה. אני מודה לראש העיר, הגזברית וכל השותפים לגיבוש התקציב".

דורון מילברג, מנכ"ל העיריה: "בעקבות השנה הקשה ומלאת השינויים שעברנו בשל ההתמודדות עם נגיף הקורונה, בנינו תקציב נכון. התקציב שבנינו תואם את הצורך בהתפתחות שירותי העירייה לתושבים, לצד ההבנה שהקורונה תלווה אותנו גם בשנה הבאה, וצפויים שינויים כתוצאה מכך".
מלול, הודה לחברות וחברי המועצה על פעילותם בשנה החולפת בתחומים שבהם פועלים במסגרת התיקים. כמו כן הודה למנכ"ל העירייה, דורון מילברג, לגזברית העירייה דניאלה ליבי ולמחזיק תיק הכספים חבר המועצה פנסח הומינר על פעילותם לגיבוש תקציב 2021, וכן הודה לכלל העובדים והמנהלים ולוועד העובדים על עבודתם המסורה במשך כל ימות השנה.

יו"ר האופוזיציה מתן דיל: "בסופו של דבר רחמים, אתה משאיר לנו עיריה במצב הרבה פחות טוב ממה שקיבלת. לצערי אין שום בשורה בתקציב – יותר נכון לומר שהתקציב שראש העיריה מבקש לאשר הוא אוסף של גזרות ואם בבשורות עסקינן אזי מדובר בבשורות גרועות לתושבים – קיצוצים של מיליונים בתרבות, בתחום הספורט, בתנועות הנוער ועוד ועוד ולעומת זאת עליה של מיליונים בשכר והנחות בארנונה".
"קורונה? בעיריית רחובות כנראה לא שמעו עליה. הורידו את הסעיף התקציבי של הקורונה מ-2 מיליון שקלים ל108 אלף ש"ח לכל שנת 2021 (?!). זה אפילו לא מספיק לאלכוג'ל לבניין העיריה. בקיצור לא עשו כלום וגם לא מתכוונים לעשות. לא פלא שברחובות הילדים שלנו נשארים בבית ולא חוזרים ללימודים. מצבה הכלכלי של העיריה בכי רע – גרעון מצטבר של מעל 150 מיליון שקלים כמו גם עומס מלוות כבד, בקיצור, ובסופו של דבר רחמים מלול משאיר לנו עיריה במצב הרבה פחות טוב ממה שקיבל. חוסר שקיפות – סעיפים תקציבים בסך כולל של מיליונים ללא שם, אין הגדרה לאן הולך הכסף, סוג של קופה קטנה – גדולה. עושים בכסף כבשלהם.
רושמים הכנסות בצורה מלאכותית, פיקטיבית, שמבדיקה שערכתי בכרטסות ההכנסות הללו לכאורה אף פעם לא באמת נכנסו והכל רק כדי לצמצם את הגרעון השוטף".