בהנקה, התינוק שלך ואת ברגעים הכי מחוברים, הכי אמיתיים, הכי אנושיים שיש. חיבור גופני, חייתי שכזה, שמשאיר אותנו בכאן ועכשיו, שמזכיר לנו את הבסיס, את הקשר המיוחד בין אם לתינוק, קשר שאין דומה לו. הנקה צריכה להיות נוחה, לך ולתינוק שלך, תמיד, ובמאמר קצר זה נציג 4 תנוחות הנקה נוחות במיוחד. לכל אישה יש את תנוחת ההנקה המועדפת עליה, והן גם יכולות להשתנות עם הזמן, אז תקראי, תנסי, ותמצאי את התנוחה שלך, תוך שאת זוכרת כי בכל אחת מהתנוחות הללו כדאי שיהיו לך כריות הנקה לתמוך בך.
לפני שנצלול לתוך הרשימה, כדאי לזכור כי מדובר בארבע תנוחות נפוצות, ויכול להיות, ובסדר גמור, אם לך יש תנוחה אחרת, נוחה יותר, שמתאימה לגוף שלך יותר.
תנוחות ההנקה המובילות:
- נוחות לתינוק – באמהות יש לפעמים הקרבה, וכדי לשים את זה מאחורינו, נדבר על תנוחה שיכולה להיות נוחה, אך לא לאורך זמן, עם היתרון המשמעותי שהיא יכולה להיות נוחה במיוחד לתינוק שלך. מדובר בהנקה בשכיבה על הצד, שעונה על מרפק כפוף, כאשר בין המרפק והזרוע לבין הגוף שלך, מונח התינוק, שעון על הזרוע, וראשו בכף ידך. המנח הזה אידאלי במצבים בהם למניקה יש חזה גדול במיוחד, או אם יש לתינוק קושי לינוק. חובה במנח זה להוסיף כרית לתמיכה בזרוע האוחזת במשקל התינוק.
- התנוחה הקלאסית – בין אם בישיבה ובין אם בעמידה, תנוחת הערסל היא התנוחה המוכרת ביותר ואולי הטבעית ביותר במנחים הוורטיקאלים. בתנוחה זו התינוק מעורסל בזרועותייך, כאשר הזרוע הרחוקה מן השד תומכת בגוף התינוק, והזרוע הקרובה לשד תומכת בפלג הגוף העליון ובראש התינוק, ומכוונת אותו לעבר השד.
- הנקה בשכיבה על הצד – תנוחה נוחה במיוחד, שכן היא נעשית בשכיבה על הצד, עם הראש שלך על כרית (לרוב), כאשר התינוק מעורסל על הזרוע התחתונה, וכמעט ללא הכוונה, לאפשר לתינוק, שראשו מונח על או לצד השד, לאתר את השד באופן טבעי, ולהתחיל לינוק. גם כאן כריות הנקה חיוניות לנוחות שלך.
אחרונה חביבה: התנוחה הטבעית
תינוקות יודעים לאתר את מקור המזון שלהם, ובצורה אינסטינקטיבית הם יחפשו את השד. תנוחה זו מאפשרת, ואפילו מזמינה את הטבע לעשות את שלו. בתנוחה זו את שוכבת על הגב, ומניחה את התינוק על הבטן שלך. הוא יחפש לזחול מעלה לעבר השד, ולהתחיל לינוק בעצמו.
לאחר שהתינוק מצא את השד, אולי עם קצת עזרה, כי בכל זאת, הוא תינוק, אפשר לתמוך בראשו ולעזור לו להתחבר ולינוק. אם הוא לא מצליח להתחבר, אולי כדאי לנסות את התנוחה הראשונה, או תנוחה אחרת. סמכי על האינטואיציה שלך, ואל תשכחי לא להניק באי-נוחות גופנית, כי זה ישפיע על אופי החלב ועל היחסים שלך עם התינוק.