
הרשות להגנת הצרכן הודיעה כי מיום חמישי הקרוב, ייכנס חוק השש דק' לתוקף, חברות שלא יספקו מענה אנושי תוך 6 דקות לכל היותר, יקבלו כנס כספי. הפרה של אדם יחיד תגרור קנס של 7,000 שקלים, במקרה של תאגיד הקנס יהיה 22 אלף שקלים.
סובלים מזמני המתנה ארוכים, רוצים להתנתק מהשירות ונציג לא עונה? ביום חמישי הקרוב יכנס לתוקף החוק שיקצר את ההמתנה הטלפונית. אומנם המענה האנושי יוגבל לטווח זמן של 6 דקות שכולל פניות שבשגרה כמו בירור חשבון,טיפול בלקוחות וסיום התקשורת. החוק לא יחול על גופים ומוסדות ציבוריים והן משרדי ממשלה.כאשר החוק החדש מכליל עוד חברות שעד כה לא נכללו בחוק מענה של עד 3 דקות.
אי לכך הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן מזהירה : על כל הפרה החוק (תיקון 57) היא רשאית להטיל עיצום בסך 22,000 שקל לתאגיד או 7,000 שקל לעוסק יחיד . במילים פשוטות ,אפילו שיחה בודדת שלא נענתה בזמן הקצוב, נחשבת להפרה בוטה ויכולים להיות לה השלכות מרחיקות לכת.
אם בעבר החוק כלל בעיקר את חברות הסלולר, אינטרנט,חשמל ,גז מים ורפואה דחופה. החוק כעת יחול גם על בנקים, חב' הביטוח, האשראי.
מנגד ,מי שנותר מחוץ לחוק הם הרשויות המקומיות,קופות החולים, חברות התעופה, משרדי הממשלה ומוסדות ציבוריים וממשלתים כמו מס הכנסה וביטוח לאומי. חשוב להדגיש כי הזמן נספר מהרגע שהמטלפן נענה ע"י המענה האוטומטי או כל מסר אחר שמפונה למטלפנים(לעברית הקש 1).כאשר לאיש מעבר לקו תהיה את האופציה להשאיר הודעה ,בשעה שהעסק מחויב למענה אנושי תוך 3 שעות. אם המטלפן נחוש בכל זאת להמתין על הקו,אז ההמתנה נחשבת מתחילת השיחה (של 6 הדקות). אגב,השינוי בזמן המענה מ-3 ל-6 דקות נבע מתלונות של החברות כי הן לא יכולות לעמוד בפרק זמן קצר של 3 דקות בכל סוג של פנייה. התיקון כעת מגיע כתיקון לחוק מ-2015 שהגביל את העסקים למענה תוך 3 דקות, חוק שיזם בעבר חבר הכנסת איתן כבל ממפלגת העבודה.