לראשונה בישראל: המערך הקרדיולוגי של בית חולים קפלן הציל את חייו של מטופל באמצעות טיפול
מקרה ייחודי של הצלת חיים של מטופל בהלם לאחר התקף לב באמצעות החלפת מסתם אאורטלי (TAVI) עם אי ספיקה והתקנת משאבת סיוע ללב ("אימפלה")
המערך הקרדיולוגי במרכז הרפואי קפלן ביצע לראשונה בישראל השתלת מסתם בצנתור בשילוב עם החדרת משאבה מסוג 'אימפלה' במטופל שעבר התקף לב מאסיבי • השילוב הייחודי בין שתי הפרוצדורות שנעשו בצנתור חסך למטופל ניתוח והציל את חייו
לפני כשבועיים הגיע למרכז הרפואי קפלן מטופל, בן 72 מרחובות, אשר סבל מהתקף לב קשה עם עורק קדמי חסום, שהעמיד אותו בסכנת חיים מיידית. הצוות הרפואי במערך הקרדיולוגי של המרכז הרפואי קפלן מיהר לבצע בו פתיחת העורק החסום בצנתור דחוף, אולם הנזק שנגרם לשריר היה קשה מאוד.

התברר כי בנוסף להתקף הלב ממנו סבל, המסתם האאורטלי שלו היה באי ספיקה קשה. הצוות הרפואי במערך הקרדיולוגי בראשות פרופ' קובי ג'ורג' החליט כי בנסיבות הללו לא ניתן להכניס בלון למטופל או להעלותו על אקמו וחיפש אחר פתרון אחר, כיון שהוערך כי סכויי ההישרדות של המטופל קלושים והסיכון בניתוח לב קיצוני. לאחר דיון הוחלט לבצע החלפת המסתם האאורטלי בשיטת TAVI. מדובר בשיטה המשמשת בעיקר במקרים של היצרות מסתם, אולם במקרה המדובר נעשה שימוש חריג בשיטה לצורך הצלת חיים. בנוסף, מיד לאחר התקנת המסתם במטופל ובאותה פרוצדורה, הותקנה בתוך הלב משאבה מסוג "אימפלה", התומכת בפעולת הלב הכושל על מנת לאפשר לו להתאושש מהמצב החריף.
פרופ' קובי ג'ורג', מנהל המערך הקרדיולוגי במרכז הרפואי קפלן, התייחס למקרה ואמר: "מעולם לא נעשתה פעולה מסוג זה בארץ, המשלבת בין שני הליכים אלו באופן הזה. מדובר במקרה ייחודי מאוד, בו במסגרת הליך אחד בוצע גם TAVI שלא בהתוויה הרשמית וגם התקנת אימפלה. מדובר במטופל שספק אם היה נשאר בחיים גם לו היה עובר ניתוח. ביצוע הרצף הייחודי של פעולות אלו בחדר צנתורים הצילו את חייו ואפשרו לו לצאת מבית החולים על רגליו".
נח אברהם, המטופל, אמר לאחר ההליך: "בדיעבד הייתי צריך להבין שמשהו קורה. מזה תקופה ארוכה שהיה לי קשה לי ללכת אפילו למרחקים קצרים. הייתי מתקשה להגיע לבית של בתי, שגרה פחות מחצי קילומטר ממני. נכנסתי יום אחד למקלחת והרגשתי סחרחורת ומשם הובהלתי במהירות לקפלן. אני מבקש להודות לצוות הרפואי במערך הקרדיולוגי במרכז הרפואי קפלן על כל מה שעשה עבורי".