מה הקשר בין מגמת עיצוב אופנה של ויצו לפסטיבל הפסלים החיים?

ארז שרווינטר

בעלים, מנכ"ל ועיתונאי בקבוצת ניוז

לראשונה – מגמת עיצוב אופנה ותלבושות בתיכון טכנולוגי ויצו רחובות בתערוכת פסלים חיים

מזה עשר שנים שבין שלל מיזמי הקיץ ברחובות נכללת תערוכת פסלים חיים. מדובר במיצג רחוב שמתקיים במשך שלשה ימים בשעות אחר הצהריים בין 18:00-21:00 במסגרתו אמנים, שחקנים וחוגים בעיר הופכים את עצמם ו/או אנשים חיים אחרים לפסלים.

השנה במסגרת שיתוף פעולה בין בימת הנוער – סטודיו מקצועי לאמנויות הבמה שפועל ברחובות, ומשמש כמעין תנועת נוער של בני נוער, חניכים שלומדים דרמה ומשחק – שמשתתף בתערוכה שנים רבות לבין מגמת האפנה והתלבושות בבית הספר הטכנולוגי לאמנויות ויצו ברחובות, עיצבו, יצרו והפיקו תלמידי בית הספר תלבושת לאחד מהפסלים האנושיים.

סיוון רהב, מורה במגמת עיצוב אפנה ותלבושות: " מהרגע הראשון ראינו בפרוייקט הזה הזדמנות ללמידה משמעותית בטווח זמן שניתן להכילו לצד המטלות השוטפות. זה פרוייקט חלומות כי הוא מאפשר לנו סטאז' אמיתי לעבודתו של מעצב תלבושות בתקופתנו. אנו מתנסים בכלל התהליך היצירתי שמעצב תלבושות עובר מהרעיון ועד לשלבי הסקיצות, חומרי הביקורת, מקצה השיפורים, המדידות  וכל מה שנכלל עד לעיצוב בגד לביש ונוח, מותאם לצרכים וללקוח שעימו אנו עובדים ופרויקטים כגון אלו מלהיבים אותנו".

העבודה על התלבושות החלה במהלך  מאי -יוני , הנושא שהגיע מבנות הנוער עמם עבדנו ליהי ועדן, בבימת הנוער, היה הרועה והכבשה של מנשה קדישמן ז"ל. התחלנו בהכרות עם עבודתו של קדישמן, תוך ירידה לפרטים, ניסינו להבין מהו הקוד החזותי של כבשה ומה היא מייצגת, התחלקנו לקבוצות שונות על מנת לגוון את הפרשנויות. משם יצאנו לביטוי רעיונות באמצעות סקיצות וחקר חומרים שונים עימם נעצב מתוך המחשבה שמדובר בתקופה חמה והיה לנו חשוב שהתלבושת תהיה מאווררת. בשלב זה העלו התלמידים כל מיני סקיצות ורעיונות לחומרים כמו נייר גרוס, קל קר , טול,  מקרמה, כל דבר שהזכיר לנו כבשה, היו פראנזים מסוגים שונים והיו פגישות בהם הצטרף אלינו שחף ביר אומן במה ומדריך מבימת הנוער שמזה שנים מלווה את התהליך של יצירת פסל חי מקצועי וכך התקדמנו בדיאלוג עם בימת הנוער עד שהחלטנו על שילוב של הסקיצות, ותפירת הדגם. כמובן שכמו בכל פרוייקט אופנה אמיתי גם כאן לוחות הזמנים לא הספיקו והיה צורך בלילה לבן כדיי לסיים (מה שקרה  ב-27/6) כמו בחיים. הבנות הגיעו למדידות, שיפרנו ושינינו. ראינו מה עובד ומה לא. תמר בורשטיין רכזת המגמה שתמכה ונתנה את ידה במהלך הדרך התגייסה אישית בשלב התפירה וכך הצלחנו לסיים את התהליך והייתה לנו תלבושת.

תגובות התלמידים היו מגוונות. זה הזדמנות לטעום עשייה מקצועית ולהבין איך כלל השלבים נארגים לזה לזה. חלקם נהנו יותר מהשלב התיאורטי בו למדנו על האמן, אחרים התרגשו מהרעיון לייצר שיתוף פעולה עם פסטיבל שהם מכירים מילדות. בסך הכל שיתוף הפעולה היה פורה ושמח והיו אנרגיות חיוביות. התערוכה החלה שלשום ותנעל היום ב-21:00 בערב. מצג רחוב מ-18:00-21:00. ליהי ועדן התלהבו מהתלבושת וכך אילן גרזי מנהל בימת הנוער שפנה אלינו וביקש מאיתנו להמשיך בשיתוף הפעולה גם לחנוכה אין פידבק טוב מזה סיכמה סיוון רהב את הפרויקט.

 

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עקבו אחרינו

כתבות אחרונות