מילואימניקים מרחובות ציינו את יום הזיכרון יחד עם הקהילה היהודית במיניאפוליס

ארז שרווינטר

משלחת מרגשת מרחובות, המורכבת מחיילי וחיילות צה"ל במילואים, ציינה את יום הזיכרון יחד עם הקהילה היהודית במיניאפוליס

משלחת של חיילים וחיילות צה"ל במילואים, בני ובנות רחובות, שבה בימים אלו מביקור מרגש, ערכי ומשמעותי, שנועד לציין את יום הזיכרון לחללי צה"ל וחללי פעולות האיבה יחד עם הקהילה היהודית שבמיניאפוליס, ארה"ב.

בביקור, שהתקיים במסגרת "שותפות ביחד" רחובות – מיניאפוליס של הסוכנות היהודית ובתמיכה וליווי של עיריית רחובות, לקחו חלק 6 מילואימניקים ומילואימניקית מרחובות שנבחרו מתוך רשימה של 30, כולם שירתו בתפקידים מגוונים ומיוחדים בזמן ולאחר אירועי טבח ה-7 באוקטובר 2023.

במסגרת הביקור במיניאפוליס, חברי המשלחת התארחו בבתים של יהודים מהקהילה היהודית, ביקרו במוסדות שונים של הקהילה וביניהם 'הילל קמפוס' שבאוניברסיטת מינסוטה. במהלך טקס הזיכרון שקיימה הקהילה, חברי המשלחת שיתפו את הנוכחים בסיפורם האישי והשירות המשמעותי שביצעו ומבצעים מאז האסון.

במסגרת המשלחת התקיימו מפגשים בלתי אמצעיים בין החיילים הישראליים לבין וטרנים ובוגרי מלחמות אמריקאיים במטרה להעמיק את הקשר בניהם, ובהמשך השנה הווטרנים יגיעו לביקור גומלין ברחובות.

המשלחת מרחובות כוללת את נעה (25), סטודנטית לרפואה ששירתה בעזה ובגבול הצפון עם גדוד 7491 כפראמדיקית, אהוד (29), מורה ואב ל-4, שירת במחנה "שורה" וגם ביהודה ושומרון, אריאל (38), אב לשניים ומנהל בחברת תחבורה, שירת בחטיבת ההר בחרמון, מארק (34), אב לשניים, איש עסקים, שירת בגבול לבנון כאחראי על לוגיסטיקה, אורי (29), סטודנט למשפטים במכללה האקדמית פרס, שירת בעזה באוגדה 98 וגם בלבנון, רועי (47), ראש המשלחת, מורה ואב ל-3, שירת במילואים ביחידה הרב מימדית.

ראש העיר, מתן דיל: "אנחנו גאים מאד בחיילי וחיילות המילואים שלנו, שייצגו את רחובות ואת מדינת ישראל כולה בכבוד בטקסי הזיכרון שהתקיימו במיניאפוליס. אני מלא תקווה שהחיבור המיוחד בין חיילים וחיילות ישראליים לבין אנשי הקהילה היהודית בחו"ל, בימים כל כך משמעותיים עבור העם והמדינה שלנו יפרוץ גבולות ויקרב לבבות".

נעה, חברת המשלחת, מספרת: "השבוע האחרון במיניאפוליס היה חוויה מרגשת, מעשירה ובלתי נשכחת. זכינו לפגוש קהילה חמה ומחבקת, שפתחה בפנינו את ליבה וביתה. סיפרנו את הסיפור שלנו, ריגשנו והתרגשנו יחד עם רבים. זו הייתה שליחות משמעותית, שבה ייצגנו את רחובות בגאווה, באהבה ובלב פתוח".

אריאל, חבר המשלחת, מספר על האירוח החם והלבבי: "קבלת הפנים והאופן שהמשפחה פתחה עבורנו את הבית והלב שלהם היה מאד מיוחד בשבילנו. בבית הכנסת קיבלו אותנו בחיבוק גדול וכולם באו לדבר איתנו אחרי התפילה חלקם לספר לנו על החיבור שלהם לארץ וחלקם לשמוע עלינו ולקבל אותנו באהבה".

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עקבו אחרינו

כתבות אחרונות