
משרד החינוך שלח בימים האחרונים דפי הנחיות להתמודדות עם עפיפוני תבערה ובלוני נפץ לבתי ספר באזור השפלה. באגף ביטחון במשרד החינוך אף עדכנו לראשונה כיצד להתנהג במקרים של עפיפוני תבערה ובלוני נפץ.
בעקבות התגברות בלוני התעברה לאזור המרכז והשפלה התבקשו במשרד החינוך מהמורים להזהיר את התלמידים, גם בבתי הספר היסודיים וגם בחטיבות הביניים, שלא להתקרב לחפצים חשודים שהגיעו מהאוויר, וכי יש להתייחס לבלון נפץ או עפיפון תבערה כאילו היו חפץ חשוד. בתי הספר קיבלו הנחיה להקרין בפני התלמיד סרטון של משטרת ישראל על הנושא.
רק לפני מס' שבועות נשלחו דפי הנחייה לבתי הספר באזור הדרום ועוטף עזה, שסובלים כבר תקופה מעפיפוני ובלוני תבערה. אך כעת משרד החינוך הרחיב את האזור הגיאוגרפי, בשל גילוי של בלוני תבערה גם באזור השפלה כולל העיר רחובות. אחד המנהלים אף הודיע להורים כי המורים ישוחחו על כך עם התלמידים.
המציאות החדשה הכניסה לא מעט תושבים והורים מודאגים למצב של לחץ כיצד יש לנהוג מול הילדים. " יש לי ילדה בבית ספר יסודי ואני קצת חוששת לשלומה ואיך עלי לנהוג עימה וכיצד לספר לה על הסכנות החדשות שמגיעות מהאוויר". אמרה היום אחת האמהות ל'רחובות ניוז'. " האם צריך לעדכן את הילדים כי הבלונים יכולים לפגוע בהם ולגרום להם לנזק ,זה נכון לעשות,היות וזה יכול להשפיע עליהם בצורה שלילית ואף להשליך על חרדות מפני בלונים"
חשוב לציין כי להודעה שנשלחה להורים אף צורפה הודעה מטעם משטרת ישראל, לפיה: "ממשטרת ישראל נמסר כי בכל אירוע של חפץ חשוד, בלון תבערה או עפיפון, יש להתרחק מהמקום, אין לגעת בחפץ, לקרוא למבוגר לעזרה. יש להתקשר למוקד 100 של משטרת ישראל ולהתרחק מהמקום עד לסיום טיפול חבלני המשטרה בחפץ החשוד".