מתן דיל: "אני מסתכל על אישתי בהערצה, יש לכן עוצמה שאי אפשר לתאר"

ארז שרווינטר

בעלים, מנכ"ל ועיתונאי בקבוצת ניוז

ראש העיר מתן דיל: "אני מסתכל על אישתי בהערצה, יש לכן עוצמה שאי אפשר לתאר, בעירייה יש 82 אחוזים נשים מסך כל העובדים". נערך ערב יום האישה לנשות הקהילה האתיופית ברחובות: חגיגה של תרבות, מסורת ושמחה. 

אמש (יום שני) התקיים במרכז מורשת יהדות תימן וקהילות ישראל ברחובות אירוע מרגש ומיוחד לציון יום האישה הבינלאומי לנשות הקהילה האתיופית. האירוע, שנערך זו השנה השמינית ברציפות, משך אליו עשרות נשים מהקהילה האתיופית ברחובות, שמילאו את האולם עד אפס מקום.

האירוע, שאורגן על ידי דוד אלעזר, מחלקת מוקד קליטה בעיריית רחובות, הוא אחד משלושת האירועים המרכזיים שהמחלקה מקיימת לאורך השנה, לצד חג הסגד וטקס לזכר נספי העלייה. האירוע המיוחד לנשות הקהילה נולד מתוך הבנה שהנשים מעדיפות ערב המותאם לתרבותן ולשפתן, המאפשר להן להתחבר לשורשים ולחגוג בדרכן.

ראש העיר מתן דיל: " עבורי אישה היא במקום מאוד מאוד גבוה. אני מסתכל על אישתי כמובן ועל הבנות שלי, אני מסתכל על אישתי בהערצה, על מה שהיא עושה ואיך שהיא פועלת, אני חושב שיש לכן עוצמה שאי אפשר לתאר. אני רוצה לספר לכם שבעיריית רחובות, 82 אחוזים מהעובדים הם נשים, זה נתון מדהים, אני חושב שזאת המשימה, וזו לא משימה שקשה לעמוד בה, שהנשים יחזיקו בעוד ועוד תפקידים בכירים".

הערב כלל מגוון פעילויות עשיר באמהרית: הרצאה מעוררת השראה מאת גברת מנגיסטו על כוחה של שמחה, הצגה "רוחשה וכהן" מתיאטרון "ת.נ.ת", מופעים אומנותיים של להקת אינטרה ולהקת מוקד הקליטה, והכל בליווי כיבוד מסורתי, סקסופון וקלידן שהנעימו את זמן ההתכנסות.

בערב נכחו ראש העיר מתן דיל, המשנה לראש העיר דני מרשה, ח"מ מחזיקת תיק מעמד האישה אוה גור, יועץ ראש העיר סלומון מלקו, הפעיל החברתי אבאי זאודה ובכירים נוספים מהעירייה ומהקהילה, את האירוע הנחתה גב' יורקש אשמה.

רחובות הייתה העיר הראשונה בישראל שיזמה אירוע ייחודי זה לנשות הקהילה האתיופית, ובעקבותיה כבר הולכות ערים נוספות שמנסות לאמץ את המודל המוצלח. נוסף על התוכנית האמנותית, הוצבו באירוע דוכני מכירה של ביגוד מסורתי ותכשיטים, וכל משתתפת זכתה להפתעה אישית.

"אנחנו רואים חשיבות עליונה בשימור המסורת ובמתן במה לנשים מהקהילה האתיופית," ציינו מארגני האירוע. "השמחה והאחדות שנראו אמש הן עדות להצלחת המיזם, שהפך למסורת מכובדת ומצופה מדי שנה".

האירוע, שהחל כיוזמה צנועה בשנת 2017, הפך לאבן שואבת עבור נשות הקהילה, שמחכות לו בקוצר רוח מדי שנה. המארגנים מבטיחים להמשיך במסורת גם בשנים הבאות, תוך שמירה על הרמה הגבוהה והמכבדת של האירוע.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עקבו אחרינו

כתבות אחרונות