מתן דיל " בית המשפט קבע עיריית רחובות השתמשה בכספי התושבים באופן לא חוקי".

ארז שרווינטר

בעלים, מנכ"ל ועיתונאי בקבוצת ניוז
מתן דיל וקארין ברגינסקי

בית המשפט קבע " עיריית רחובות השתמשה בכספי התושבים באופן לא חוקי". העירייה " בית המשפט דחה את הטענות המרכזיות". המשמעות- הציבור ימשיך לשלם.

תגובתם של חברי מועצת העיר, עו"ד מתן דיל ועו"ד קארין ברגינסקי: "בית המשפט קבע – עירית רחובות השתמשה בכספי התושבים באופן לא חוקי. כך, פסק השופט צבי דותן, בנוגע לשימוש שעשתה העיריה בכספי היטל השצפ "מעשיר את קופת העיריה שלא כדין, מהווה למעשה גביית מס (ארנונה) שלא כדין, במסווה של היטל שצפ". העיריה השתמשה בכסף למטרות זרות ואסורות ועל כן בית המשפט חייב את העיריה והעומד בראשה להפסיק את השימוש הלא חוקי לאלתר ולהפקיד את הכספים בחשבון בנק ייעודי, בדרך זו יתאפשר פיקוח הדוק ותימנע האפשרות להמשיך לפעול בניגוד לחוק".

"כמו כן, בית המשפט דרש מעירית רחובות להמציא לנו את המסמכים ולספק לנו את כל המידע הרלוונטי שהסתירו מאיתנו ומהציבור. העתירה שלנו נתקבלה בחלקה ונדחתה בחלקה. לצד ההישגים התקדימיים בפסק הדין יש חלק ממש מאכזב, היות ומי שנפגע בסופו של יום, הם התושבים*, אך גם לגביו, יש אור גדול בקצה המנהרה. צריך לומר את האמת והעובדות כפי שהן. השופט לא הסכים איתנו שצריך להחזיר את הכסף לתושבים. הוא הבין את הטענות שלנו, העמיד אותן נכון אבל בסוף לצערנו פשוט פספס. בנושא הספציפי הזה אנחנו רחוקים מלומר את המילה האחרונה. השאלה הזאת נמצאת כעת על שולחנו של בית המשפט העליון, באיחוד של שלושה עררים. הוחלט שם שהיועץ המשפטי לממשלה יחווה דעתו בסוגיה וההחלטה שם היא היא זו שתקבע את גורלו של היטל השצפ. גם אנחנו, כמובן לא מרימים ידיים ושוקלים להצטרף לעתירה".

מנגד, הוציאה העירייה הודעה לעיתונות בזו הלשון  "בית המשפט המחוזי בלוד: העירייה רשאית להטיל היטל שצ"פ וגבייתו מחושבת כדין. בית המשפט המחוזי בלוד ( מפי כב' השופט צבי דותן) דחה את הטענות המרכזיות שהועלו כנגד העירייה, כנגד המועצה וכנגד ראש העיר, בדבר אופן הטלת היטלי השצ"פ ברחובות וגבייתם וקבע כי העירייה פועלת כדין.
בפסק דין ארוך ומנומק קבע בית המשפט : גביית היטל שצ"פ ברחובות נעשית כדין, ואין כל פסול ופגם בתחשיבי העירייה ובתעריפי חוק העזר. כמו כן, ניתן לגבות היטל שצ"פ גם מבניה קיימת באזורים מפותחים כאשר מוקמים באותם אזורים שצ"פים חדשים, ובניגוד מוחלט לטענות העותרים – אין הדבר מהווה כפל מימון ובדיעבד של שצ"פים שהוקמו לפני חוק העזר. היטל השצ"פ חל גם על בניה קיימת, כך נקבע וכך גם הוסבר ע"י משרד המשפטים ובמספר רב של פסקי דין מחוזיים בנושא, ובישיבת המועצה מיוני 2019 הובהר ואושר כי ההיטל יחול גם על בניה קיימת. עוד נקבע כי ניתן לעשות שימוש בכספי היטל השצ"פ גם לצורך שיפוץ ושדרוג משמעותי של שצ"פים קיימים. נציין, כי בית המשפט קבע עוד, בשולי פסק הדין, כי יש להעביר לעותרים חלק מהמידע אותו הם ביקשו מהעירייה, כמפורט בפס"ד (מידע שהועבר זה מכבר לעותרים), וכי יש לפתוח חשבון בנק נפרד להיטל שצ"פ ואליו להעביר את כל הכספים היעודיים. חשוב לציין כי בניגוד מוחלט לנטען, בפסק הדין לא נקבע כי העיריה השתמשה בכספי ההיטל למטרות זרות ואסורות וכי מדובר בשימוש לא חוקי בכספים, ההיפך, נקבע כי פרשנות העירייה אף בנושא זה נכונה וכאמור ניתן לעשות שימוש בכספי ההיטל לשיפוץ ושדרוג שצ"פים קיימים.
המדובר בפסק דין חשוב מאוד ומקיף מאוד שבו נקבע שוב ע"י בית המשפט המחוזי, כי התנהלות העירייה הן בדרך הטלת והן בדרך גביית היטל שצ"פ בעיר, מכל הנכסים, גם מנכסים קיימים שנמצאים אפילו בשכונות מפותחות – הינה כדין, וזאת בהתאם להוראות החוק והנחיות משרד המשפטים".

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עקבו אחרינו

כתבות אחרונות