עיריית רחובות הגישה לבית המשפט העליון צו ארעי לעיכוב ביצוע ביצוע פסק דינו של בית המשפט המחוזי בלוד בעקות ההחלטה כי העירייה הפסידה את היטל השבחה בגובה של 30 מליון שקל בשל פריצה בחוק אותו ניצלו מכון ויצמן ובעלי הקרקע הפרטית .על בעלת הקרקע דינה שולץ להגיש תגובתה לבקשה לעיכוב ביצוע עד ליום 5.9.2017.
כפי שפורסם לראשונה ובלעדי ב'רחובהוט' ב-28 בפרואר השנה . עיריית רחובות הפסידה היטל השבחה בהיקף של 30 מיליון שקל שנקבע על ידי שמאי עצמאי בשל עסקה שביצעו בעלי קרקע פרטיים עם מכון ויצמן על כ־66 דונם שהחזיקה דינה שולץ בסמוך לפארק המדע של רחובות..
ב־2015 אישרה העיריה תוכנית שמרחיבה את פארק המדע וכוללת בתוכה את הקרקעות הללו. ארבעה ימים לאחר אישור התוכנית מכרה שולץ את הקרקע למכון ויצמן תמורת 40 מיליון שקל, ולמחרת ביקשה מהעיריה אישור לכך שאין לה חובות על הקרקע.
עיריית רחובות סירבה להנפיק את האישור על הקרקע וטענה שמדובר בניסיון להתחמק מתשלום היטל השבחה בגין התוכנית,מאחר וביום 22.10.15 אושרה ופרסמה תוכנית בנין עיר רח/2005/ו למתן תוקף לצורך הכשרת הקרקע להקמתו של פארק תעשייה חדש,בהמשך לפארק התעשייה הקיים. אי לכך, מכון ויצמן צפוי להמשיך ולטעון כי הוא זכאי לפטור מהיטל השבחה על פי חוק התכנון והבניה . בין הצדדים ישנה מחלוקת משפטית באשר לזהות של הנושא בהיטל ההשבחה . לטענת עיריית רחובות על העותרת לשאת בהיטל, ולטענת העותרת יש להשית את ההיטל על הקונה – מכון ויצמן למדע. כל זאת בהינתן שהסכם המכר נחתם לאחר אישורה ופרסומה של התכנית המשביחה, אך בטרם נכנסה התכנית לתוקף.יש לציין כי אחר אישור תוכנית יש חלון של 15 יום שבו המוכרת לא מחויבת בהיטל השבחה.
הידיעה שפורסמה לראשונה ב'רחובהוט' ב-28 בפרואר בגין הפסדה של עיריית רחובות בהיטל השבחה בהיקף של 30 מליון שקל
השופט ,ד"ר אחיקם סטולר פסק בסופו של עניין מאחר שהתוכנית אושרה ופורסמה בילקוט הפרסומים ביום 22.6..2.62 )אירוע המס(, יום תחילתה של תכנית, הוא ביום 1.66.2.62, והוא המועד הקובע לעניין החבות בהיטל השבחה. מועד זה מאוחר לחתימת הסכם המכר והעברת הזכויות מהעותרת ,מי שחייב בו הוא מכון ויצמן במועד המימוש העתידי על הקרקע .וכך כתב "אינני סבור שיש בכך תכנון מס 'לא לגיטימי' או פסול". הוא חייב את העירייה להנפיק לבעלת הקרקע את המסמך המעיד על כך שאין לה חובות על הקרקע.
כעת בית המשפט העליון יצטרך להכריע בין זכות הקניין לבין האינטרס הציבורי ובמקביל חייב את עיריית רחובות להעביר לשולץ את הזכויות בלשכת המקרקעין והן אי עיכוב בתשלום הוצאות ושכר טרחת עו"ד בשיעור של 15,000 אלף שקל שעל עיריית רחובות לשלם לשולץ כפי שנקבע בדיון . סכום זה יהיה צמוד למדד וישא ריבית חוקית מתאריך הפסיקה ועד לתשלומו המלא בפועל.